GYES mellett másik munkáltatónál dolgozni lehetséges?
Sziasztok!
Kisfiam elmúlt 2 éves, most már a GYES-t kapom utána. Szeretnék mellette dolgozni, de nem annál a cégnél ahonnan eljöttem.
Van arra mód, hogy egy másik cégnél napi 6 órában alkalmazzanak, de úgy, hogy a munkaviszonyom nem mondom fel annál a cégnél ahonnan eljöttem szülési szabadságra? Hogy működik ez a gyakorlatban, egyáltalán létezik ilyesmi?
Köszönöm a válaszokat! Tudom, hogy illő lenne bejelenteni, hogy máshol elhelyezkednék, de sajnos nem tehetem meg. Új tulajdonosai vannak a cégnek és eddig az összes GYED-en és GYES-en lévő kismamát (6-an vagyunk) ilyen-olyan indokokkal kiebrudalták a cégtől, már aki visszament. Mindenkinek megmondják, hogy ne menjen vissza, szüljön ameddig tud. Volt aki megfogadta, ezt a "tanácsot" volt, aki nem. Akik visszamentek, fél éven belül elküldték őket (3 kismamát), mondvacsinált okokkal, 1 magától felállt és elment máshova. Ő konkrétan totál kiborult, teljesen kicsinálták. Én vagyok az utolsó előtti a sorban és nem tudom mit csináljak. GYED után már visszamentem volna, de hallottam a többiektől a "rémhíreket" ezért azt mondtam a munkaügyisnek, hogy még a GYES-t kitöltöm, az még 1 év. Azért keresnék másik helyet, mert ha bevállik, talán át is vennének teljes állásba 8 órába később és ha ok, akkor amikor lejár a GYES, felmondanék a régi helyemen. Bár sokak szerint nem kéne ezt csinálnom, mert már 7 éve lennék a cégnél, min. 2 hónap végkielégités járna. De a cégnek az a policyja, hogy nem fizetnek végkielégítést senkinek. Elérik, hogy az illető mondjon fel. Ilyen szörnyű játszmába nem akarok belemenni, ezt nem veszi be a gyomrom. Nem ilyen volt ez a cég, de az új tulajok ilyenek.
Ha felvesznek egy helyre, kérik a kiskönyvet nem? De azt nem tudom leadni, mert még a régi cégnél van leadva. Hogy működik ez valójában?
Ha bárkit is érdekel mi lett a vége, hát engem is kiebrudalt a cég. Én voltam az utolsó GYES-es kismama. Most van pár terhes kismama akik ugye újak és nem tudják mi hogy működik a cégnél. Kár hogy nem lehet nyilvánosságra hozni a cég nevét, mert felháborító ahogy a kismamákkal viselkednek. Hiába kértem pl. a 6 órás munkarendet, ilyen-olyan indokkal megtagadták és 9:00-től fél 6-ig bent kellett lennem, szigorúan. 7-re hazaértem, a gyerekem már aludt. Alig láttam a családomat. Reggel meg csak a rohanás volt a kicsivel, semmi játék, semmi értelmes együttlét, csak készülj, öltözz, egyél, megyünk. Páromat nem is láttam szinte, mert ő reggel korán márt elment dolgozni.
Döbbenetes ez az egész rendszer! Ezért készülnek ki idegileg az emberek. :-(
Egy kisgyerekes anyának nem lenne szabad 9:30-nél előbb dolgozni menni és max. 16-ig, hogy oda tudjon érni a bölcsibe, oviba! Ezért pedig normális pénzt kellene fizetni! Min. 150 nettó! Mi a fene történik ebben az országban, hogy ennyire perifériára vannak szorítva a kisgyerekesek?! Miért vált ki a nem gyerekesekből arroganciát és utálatot, hogy van a közelében egy kisgyerekes anya, akinek mennie kell? Egy 2-3 éves gyerek ezzel jár, menni kell, mert nem tud még egyedül hazamenni. Döbbenetes ez az ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!