GYED-et, GYES-t hogyan számítják, ha két négyórás bejelentett munkám lesz a jövőben?
Eddigi bérem nettó 130 000 forint, ezután (november 1-től) mindkét helyen 100-100 000 bruttó fizetésre leszek bejelentve.
Kérdésem, hogy a GYED, GYES, stb. kiszámításánál mindkettőt figyelembe fogják venni, vagy csak az egyiket? Májusban érkezik a baby. :) Előre is köszönöm a válaszokat!
de most már értem hogy mit értettem félre ezen a mondaton ami a törvényben áll:
ami megszűnt azt össze kell számolni azzal ami fent áll = számomra ez evidensen nem jelentette azt hogy ami nem szűnt meg nem számít, hiszen így tagadólag nincs benne ebben a mondatban (lehet hogy a teljes törvényben valahol igen)..
tehát értelmezési probléma volt, és köszönöm hogy helyretettétek bennem, mielőtt munkahelyen futottam volna bele.
Bár nem engem kérdeztél...
2015 januártól dolgozom valahol, ami 2015 májusban megszűnik. Ez volt A jogviszony. 2015. júliustól dolgozom, majd ezzel párhuzamosan elkezdek egy másik jogviszonyt, B-t, 2015 szeptembertől. 2016. márciusban fogok mondjuk szülni.
van egy A jogviszonyból kb. 150 napom, meg van a B jogviszonyban 9*30, kb. 270 napom.
A. 2015. január 1-május 31. 151 nap
B: 2015. július 1-
C: 2015. szeptember 1-
B és C jogviszonyban igényelsz ellátást, legyen a szülés napja március 1.
B napjai: A+B=151+244=395
C napjai: A+c=151+182=333
C-nél nem veheted figyelembe a B-ből a júliust és az augusztust.
jó, rendben, így már értem...leírtam hogy mit értettem félre, az előző hozzászólásomban...számomra ha nincs benne a törvényben hogy nem lehet, akkor azt lehet :)
viccet félre téve, én tényleg úgy értettem ezt a mondatod, hogy a megszűntet össze kell adni a fennállóval, de mivel nem tér rá ki, nem láttam akadályát hogy fennállót fennállóval...ez van. 10 év múlva zsebből vágom majd a törvényt. A képzés ennyire volt elég.
Óvatosan válaszolgass, mert emberek pénzével játszol, akik megbíznak a tudásodban, és mivel nem szakemberek, elhiszik a téves információt is...
Javaslom a fb-csoportokat, van nagyon jó kis tb-s csoport, onnan sokat lehet tanulni, és mindig felszórják az állásajánlatokat is.
Először is köszönöm a segítséget. Viszont abszolút nem értek már semmit.
Az elmúlt két évben megvan a 365 biztosított napom. 2013 februárjától dolgozom folyamatosan... November 1-től megmarad az eddigi munkám, csak 4 órára csökkentve + lesz mellette még egy 4 órás munkaviszonyom. Mindkét helyen 95-95 000 bruttó lesz a fizetésem. A kérdésem az lenne, hogy a 95 000 forintot fogják figyelembe venni, vagy a 2*95 000 -ret, mivel 2 helyen dolgozom majd, illetve az össz. bruttó bérem így 180 000 forint lesz.
Elnézést kérek, ha ,,butaságot" kérdezek, de nagyon nem világos a dolog...
Az új munkaviszonyodat egyáltalán nem fogják figyelembe venni, mert ott nem leszel jogosult ellátásra.
A 2013. óta fennállóban elért, NAV felé bevallott jövedelmed lesz az ellátás alapja.
Kérdés, tervezel-e tp-re menni, vagy végig dolgozol... mert ha végig dolgozol, ráfizetés lesz az egész, jobban járnál, ha maradna a 130.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!