Szükségem lenne egypár jó tanácsra. Na szóval 24 hetes kismama leszek amikor lejár a közmunka foglalkoztatásom. Azt szeretném meg tudni hogy közmunkából el lehet e menni Gyedre? 8 hónapom van bedolgozva igenyben vehetem erre a táppénzt?
Erre nem fogsz kapni.
Az nem elég, hogy neked van x hónapod ledolgozva, gyedet abban az esetben kapsz, ha te a szülésedkor is biztosítási jogviszonyban vagy. És te nem leszel nagy valószínűséggel.
És a 8 hónap, ha csak az elmúlt 2 évben ennyit tudsz felmutatni, akkor az nem hiszem, hogy elég a gyedhez.
Nagy valószínűséggel gyest, családi pótlékot és egyszeri anyasági támogatást fogsz kapni.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem elég felelős anyuka vagyok.. hiszen nagyon sok kezelést meg kellett tennem hogy most anyuka lehessek !
A páromnak biztos állása van !!! Nem szeretnénk terheség idején tétlenül itthon ülni ! Ennyi az egész !
Persze, azért vagy kozmunka és azért akarsz tappenzre menni, mert nem akarsz otthon Ülni és semmit tenni. Az, hogy mi kellett ahhoz, hogy teherbe ess nincs összefüggésben azzal, hogy anyagilag nem tudod biztosítani a gyereknek a hátteret. Hogy a párodnak biztos munkahelye van, az nagyszerű. Addig, amíg meg van a munkahely, nem betegszik le, nem rokkantsági le, vagy nem hagy el. Na mindegy, a te dolgod.
A választ már megadtam fentebb, nem kapsz gyedet és nem mehetsz tappenzre a szerződés lejárataig után
Adminisztrációs munkát végzek.
Na ebből a sértegetésből elég lesz !!! Nem azért kértem segítséget hogy sérteges!! És elhihetted hogy sokkal jobb szülő leszek mint te valaha is lehetnél! Még nem tudom eltartani.. nem azért vállaltam ezt a csöppséget mert nem áll szándékomban eltartani !És nem azért akkarok táppenzre menni hogy otthon üljek.. ! Magas rizkóju vagyok és még sok sok más problémám van!!! Ezért figyelnem kell a babára.Nem tartozom neked semmiféle magyarázattal ezért most szeretném lezárni ezt a beszélgetést ! Megértésedet Előre Köszönöm.!!!!!!!
Valóban nem kellene lenézni azért mert közmhnkán van és megtartja a babát. Nem tudhatod az előzményeket. Nekünk sem egyszerűen jött össze a baba, és ha akkor lettem volna munkanélküli sem vetettem volna el semmi pénzért, hisz őrá vártunk. Most viszont kicsit hasonló helyzetben vagyok mint a kérdező, mert visszamenni nem fogok tudni menni a munkahelyemre, mivel felszámolás alatt van, párom nagyon szeretne még egy babát, persze én is, de bizonytalannak érzem a helyzetet, igaz én már most próbálok teherbe esés előtt alternatívákat keresni. De ugye nálunk még a saját tényezőket is figyelembe kell venni, gondolok itt a koromra és persze hogy csak rásegítéssel jöhet össze.
Szóval kérdező én megértelek és van lehetőség arra, hogy esetleg csedet, gyedet is kapj, de itt nem részletezem, mert kicsit hosszú. Bár az is lényeges pontosan milyen munkaviszonyaid voltak, most mióta alkalmaznak, mikorra vagy kiírva és persze van-e egy kis pü-i tartalékotok néhány hónapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!