Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ápr. -tól GYET-en vagyok,...

Ápr. -tól GYET-en vagyok, most 8 hetes kismama. Tényleg nem mehetek táppénzre?

Figyelt kérdés

Közalkalmazott vagyok.

2 gyerekkel folyamatban voltam itthon (nem mentem vissza dolgozni)

A GYES lejárta után kivettem a felgyülemlett szabimat ami áprilisban telt le.

Akkor elmentem fizetés nélküli szabira és megigényeltem a GYET-et. Júniusban teherbe estem...

Ilyenkor valóban nem vagyok jogosult táppénzre (veszélyeztetett terhesként) mert a fizetés nélküli szabi (GYET) alatt nem jár?

Gyermekágyi segélyt sem kapok?

Köszi ha válaszoltok!

2015. júl. 24. 10:15
 1/3 anonim ***** válasza:
A GYET 3 gyermek után jár és mellette valoban nem mehetsz tappenzre, ha fizetés nelkuli szabadsagon vagy
2015. júl. 24. 10:26
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, igen, melléütöttem!

3 gyerekkel voltam itthon folyamatosan.

:)

Köszönöm a választ!

2015. júl. 24. 10:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Gyet mellett nem mehetsz táppénzre. A gyermekágyi segély az jelenleg csed néven megy. Ha még megvan a munkaviszonyod gyet mellett, akkor jár csed és gyed a 4. gyerekre is. Választanod kell hogy gyet v. táppénz. Ha már nincs szabid, akkor visszamész legalább 1 napra dolgozni és elmész táppénzre, de a gyetet mond le. Gyetre nem vonatkozik a gyed extra. Tehát, ha megszületik a 4. gyerek, akkor kapsz csedet majd gyedet, ha ugye meglesz az élő biztosítottságot, majd gyest 3 éves koráig és ezután tudsz újból gyetre menni.

Vagy, maradsz szülésig gyeten és csed igényléskor a gyetet lemondod és a 4. gyerek 3 éves kora után újból megigényled.

2015. júl. 24. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!