Ha GYES alatt lettem ismét kismama akkor érdemes lenne kivenni a bent maradt szabadságokat a következő GYED számítás szempontjából?
Figyelt kérdés
November végére várjuk a második babánkat akkor még mindig GYES-en leszek. Másik gyermekem januárban töltötte a 2 évet szóval elég hosszú ideje leszek már GYES-en. A második babánál a GYED számításnál jobban jönnék ki ha még szülés előtt kivenném a bent maradt szabadságaimat vagy teljesen mindegy?2015. jún. 30. 13:44
1/6 anonim válasza:
Mivel nem fog visszamenni dolgozni, így mindegy, hogy kiveszed vagy sem a szabikat, mert mindenképpen a szerződés szerinti béred lesz az alap (kivéve ha az több, mint a minimálbér 2x-ese). A szabikból max azért lenne (lett volna érdemes kivenni), hogy utána esetleg tp-re el tudnál jönni és így kapnád együtt a tp+gyest a szülésig.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A terhesség elején volt gond is, az orvosom írt ajánlást táppénzre vételhez és gondolkodtam is rajta, hogy elmenjek-e arra de nem tudom ezt ezen a munkahelyen mennyire támogatnák. De lehet, hogy rákérdezek max. csúnyán néznek rám és marad a GYES.
2015. jún. 30. 20:05
3/6 anonim válasza:
A munkahelynek ezt nem kell támogatni. Jár és kész, én azonnal ki is használtam ahogy tudtam, azért nem mindegy, hogy csak gyes, vagy gyes+tp.
A lényeg megírod, hogy megszakítod a fizu nélküli szabidat, majd kiveszel pár napot és utána eljössz tp-re. Ennyi.
A munkáltatónak ebben semmilyen döntési joga nincs. Csak tudomásul veheti, hogy te így akarod. Úgyhogy ne hagyd magad.
4/6 anonim válasza:
Igen, 3-as, csak lehet valaki vissza is akar menni dolgozni oda, ahonnan eljött. És ha megrövidíti a munkáltatót, akkor nem biztos, hogy visszaveszik.
Mert ok, hogy törvény szerint jár, de ha így se úgy se akar gyes mellett dolgozni valaki, akkor ez csak szimpla legális lehúzás...
5/6 anonim válasza:
Sziasztok! Régebbi bejegyzés ez, de az én véleményem :ami jár az jár és itt már nincs olyan, hogy rugalmasság a munkáltató vagy a munkavállaló részéről. Most vagyok GYED-EN első gyermekemmel és közölték velem, ha vissza akarok menni, nem örülnek sem a családnak sem a gyereknek. Sajnos darab -darabok vagyunk... a helyedben mindent kihasználnék /ki fogok használni ami jár és ha elköszönünk egymástól a munkáltatóval, nem érhet meglepetés.
6/6 anonim válasza:
Előző vagyok még egy: bent maradt /felgyűlt szabikat úgyis ki kell, hogy adják vagy kifizetniük úgyhogy neked legyen a legjobb, úgy érdemes csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!