Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyes re vallalnatok gyereket?

Gyes re vallalnatok gyereket?

Figyelt kérdés
2015. júl. 8. 07:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
40%

"Egy ujszulott melett meg milyen mas bevetelem lehetne??"

Nem mellette, előtte megalapozható: mondjuk csed, gyed ha előtte ledolgoztad a szükséges időt és mondjuk nem minimálbéres állásod volt.

Amúgy nem, nem vállalnék. Persze ha csilliómilliónk lenne vagy a férjem fizetése ennyi lenne meggondolnám, de szerintem ez ritkább.

2015. júl. 8. 09:26
 12/23 A kérdező kommentje:

persze, vagy a nagypapi a regio maffiozo milliardosa :)

de inkabb maradjunk a foldon jarva...

ES en akkor se tamaszkodnek a nagypapira es a ferjemnek se hinnem, h kotelessege engem is, a babat is eltartania!

2015. júl. 8. 09:36
 13/23 anonim ***** válasza:
61%
én is vállaltam, éppen eltörölte Bokros a gyedet...
2015. júl. 8. 09:54
 14/23 anonim ***** válasza:
85%

"es a ferjemnek se hinnem, h kotelessege engem is, a babat is eltartania!"

:DDD a női függetlenségi rohamnak is vannak ám határai! Ez már a röhejes kategória, szerintem. Azért vagytok egy csapat, hogy apa dolgozzon, amíg te otthon vagy. Hogy a közös bevételetekből mennyit a te részed, és mennyi az övé, részletkérdés, szerintem. Persze, ehhez normális párkapcsolat is kell. Ha nem számíthatsz rá társként, akkor csak donor volt.

2015. júl. 8. 09:57
 15/23 anonim ***** válasza:
86%

" ferjemnek se hinnem, h kotelessege engem is, a babat is eltartania!"

Törvény szerint kötelessége.

És ugyanúgy neked is az lenne, ha ő esne ki önhibáján kívül a munkapiacról.

A házasság erről is szól, a gyerekvállalás meg főleg.

Ettől függetlenül tartom, hogy csak gyes-re tervezetten nem vállalnék.

Nem is tettük, csak akkor, amikor már bőven járt számomra CSED/GYED, és előtte gyűjtögettünk is, mert hiába jól keres a férjem (is), biztosabb, ha mindkét fél normálisan hozzá tud járulni a kiadásokhoz, hisz bármikor beüthet betegség, munkanélküliség...

(persze az is opció, ha valakinek rendszeres egyéb jövedelme van pl. befektetésből)

2015. júl. 8. 10:09
 16/23 A kérdező kommentje:

Es ha apuka valamiert lelep? Emberek vagyunk, szerelembe eshet... Hagyjuk h ez miert nem tortenhet meg...

Ott maradsz a nagy bajban, mivel fuggsz?! Ezert is szolt ugy a kerdesem, hogy gyesre ki vallalna be a babat?! Nem pedig ugy, hogy gyesre es apuka vagyonara?!

2015. júl. 8. 12:59
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, mennyi a férjed bevétele, mert ezt nem írtad!

Ha a gyerek elmúlik 1 éves, akkor bármennyit dolgozhatsz gyes mellett, tehát 1 évet kell kibírni, ha hamar találsz munkát. Mi a szakmád, mit tanultál?

1 gyereket nem ördöngősség eltartani és felnevelni, 1 gyereket minimálbéres gyedre bevállalnék, ha apa hazahoz legalább 200 ezret egymaga.

Kérdés, hogy mik az igényeitek? Van aki naponta költ 10-20 ezret és csak a márkás dolgok jók mindenben, mindenből újat vesz, van akinek 1 hétre is elég 20 ezer és sok dologból jó a használt is.

Kérdés mennyi a kiadásotok, rezsi? Mennyi a ti szükségleteitek és mennyire tudtok dolgokról lemondani?

Sok a fontos kérdés, amit nem írtál le.

Ha apa minimálbéren van pl. akkor nem igazán jó ötlet gyereket vállalni úgy, hogy anya csak gyest kap és nincs semmi megtakarítás. Ugyanakkor, ami még fontos, hogy van-e hitel? Itt nem lakáshitelre gondolok, hanem más jellegű, több évig tartó hitel, hitelek.

2015. júl. 8. 13:03
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy ha te otthon vagy, akkor igen, apának kötelessége segíteni, hiszen te otthon dolgozol, akkor a te munkád az, hogy a gyereket ellátod és a háztartást is. Ezt apa azzal köszöni meg, hogy anyagilag többet tesz a közösbe, mintha te is dolgoznál. Hiszen a gyerekét kihordod és megszülöd, ellátod, neveled. Ez is munka, nem is kicsi.
2015. júl. 8. 13:04
 19/23 Julie S ***** válasza:
Arra vallaltam. Egyetemista vagyok, de mar nem fiatal, igy alakultak a korulmenyek. Nem akartam volna kb 35 eves koromig varni, hogy minden "stimmeljen". Foleg, hogy szeretnek meg egy gyereket es nagy korkulonbseggel. Megelunk, nem kell szamolgatnunk a penzt, de gazdagok sem vagyunk. Ha baj lenne, mindkettonk csaladja tud tamogatni anyagilag.
2015. júl. 8. 15:37
 20/23 anonim ***** válasza:
Ha apukát nem nézzük, még normális fizetéssel is maximum 108.000 Ft a gyed, amit a legtovább kap anyuka. Ehhez ha hozzávesszük a 10000 adójóváírást és a 12000 családit sem lehet normálisan megélni gyerekkel. Nyilván nem csak apukára lapoznak sokan, de azért nyilván normális ember úgy vállalja be hogy ketten lesznek.
2015. júl. 8. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!