Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A nav megteheti hogy gyedből...

A nav megteheti hogy gyedből vonja le a tartozásomat?

Figyelt kérdés

A lènyeg hogy az előző munkáltató rosszul számolta el a gyedemet ès a mocskok miatt nekem kell visszafizetnem de nem vagyok hajlandó mivel èn honnan tudtam volna hogy jogtalanul veszem fel honnan tudtam volna!

Az az igazság hogy amit a munkaügyesek el...sztak azt mièrt nekem kell megfizetnem???

Ès tavaly októberben küldtek egy papirt hogy fizessem be, mivel akkor született a 3. Gyerkőcünk akkor nem fizettem be !

Most viszont ugy gondoltam a Nav egy mocskos cèg ès be fogja ugy is hajtani igy kifizetnèm de attól fèlek már rátettek egy csomó kamatot!!

2015. márc. 6. 07:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
59%

Akkor kérdezz ügyvédet, jogászt!

Korán reggel ilyen zabosnak lenni:))

2015. márc. 6. 08:05
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért bátor dolog úgy 3 gyereket vállalni, hogy egy felmerülő 24e Ft-os kiadást nem tudtok fedezni...

Nem baj, ha más nevén van. Akkor jó sokáig gyűlnek a kamatok rajta, később végrehajtóhoz kerül és a sokszorosát fogják követelni rajtad. Abban a szakaszban már házhoz mennek és ingóságokat is lefoglalhatnak, vagy a neveden levő ingatlanra tehetnek jelzálogot.

2015. márc. 6. 08:20
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben tilthatja!!!! Hiszen a "saját" pénzéről van szó, ugyanúgy ha pl több csp-t utal ki utána azt visszavonhatja a mák a következő utalásból, utalásokból.

Nem kell ezen felháborodni. És ahogy előttem már írták a törvény nem ismerete nem jogosít arra, hogy ne tartsd be. Mert ugye ami alapján neked kiszámolták a juttatást azt neked is tudni kell, hogy tényleg annyit kerestél-e.

2015. márc. 6. 08:32
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért az a 24ezr Ft nem egy egetverő összeg. Persze rosszul esik az embernek, de még ha más is számolta rosszul, Ti költöttétek el azt a többletet.

Amúgy meg nem jártok jól azzal sem, ha a gyedből nem vonhatják le, mert akkor csak tovább gyűlik rajta a kamat, és előbb utóbb be fogja hajtani. Az elévülési idő ugyan 5 év, de ha ezalatt bármikor felszólítanak, vagy megpróbálják behajtani, onnan újra indul az 5 év.

2015. márc. 6. 08:38
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

el vagy tájolva.

Nem a nav fogja levonni, hanem az oep, mert jogtalanul felvett ellátás levonható a pénzbeli ellátásból. Eleve ennyivel kevesebbet fognak utalni. Javaslom az ebv és vhr olvasgatását.

Ha pedig már nem folyósítanak ellátást, a nav hajt végre inkasszóval és letiltással

2015. márc. 6. 08:45
 16/25 anonim ***** válasza:

és nincs védett összeg, ami számlán van, a mentes összeg felett inkasszózható, függetlenül attól, milyen pénz.

És mindegy, hogy ki hibázott, magasabb összeget kaptál, mint ami járt, ez jogalap nélkül felvett ellátás.

2015. márc. 6. 08:49
 17/25 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Már ne is haragudj, de mindegy, kinek a hibájából kaptál jogosultatlanul több pénzt, akkor is vissza kell fizetned. Miért kellene a béna bérszámfejtőnek kifizetni? Nem ő tette zsebre, hibázott a munkája során (csak az hibázik, aki dolgozik, milyen igaz), biztos nem fogják érte megdícsérni, de attól még az a 24.000,- Ft a te zsebedben landolt.

Az, hogy nem tudtad, hogy jogosulatlanul kaptad a többletpénzt, az azt jelentené, hogy téged semmiféle felelősség nem terhel, ha szépen visszafizeted. Nincs kamat, bírság, büntetés. Így, hogy nem fizetted ki azonnal, most majd lesz késedelmi kamat. Ne haragudj, de hihetetlenül kifordultan egoista hozzáállásod van a témához.

2015. márc. 6. 08:53
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is rosszul számolták el a gyedem, kb. 2 évvel ezelőtt.

Nekem 86ezret kellett visszafizetnem, mert a halált sem érdekli, hogy ki számolta el rosszul.

Nem figyeltem sajnos, mert a tgyás után eleve kevesebb volt a gyed, gondoltam jól van ez így. Aztán kiderült, hogy a munkáltatóm elszámolta a gyedemet, és fizethetem vissza.

Kértem részletfizetést, és visszafizettem.

Itt sajnos nincs mentség semmire, mivel jogtalanul kaptam meg. Pont. Nem érdekelt senkit, hogy miért van így, és ki a hibás.

2015. márc. 6. 10:03
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

24.000 Ft miatt így felhúzni magadat:S

Majd részletekben visszafizeted!

2015. márc. 6. 10:07
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy háromgyerekes családban nincs 24 000 ft, amihez nyúlni lehetne, ha baj van??

Bődületes felelőtlenség. Tessék, itt a baj, nincs tartalék, nincs mihez nyúlni. És ha ez a 24 000 ft történetesen a gyereked szemüvegére kellene? Vagy gyógyszerekre? Egek.

2015. márc. 6. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!