Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Megtagadhatja a munkáltató...

Megtagadhatja a munkáltató hogy visszavegyen gyedről terhesen táppénzre?

Figyelt kérdés
Július végén lejár a gyedem amit a 2. gyermekem után kapok. Szerettünk volna 3. babát, de sajnos csak 3. próbálkozásra jött össze, így a gyed lejárta után 5 hónappal fog megszületni. Én kis naiv úgy gondoltam ebből nem lesz gond mert az elsőnél szülés előtt 3 hónappal elmentem táppénzre. A 2. is a gyed lejárta után született de csak másfél hónappal, így először letöltöttem a szabadságomat utána tgyás-t kaptam. most jeleztem a munkáltatómnak hogy mi a helyzet erre ő közölte hogy az állomány létszáma miatt nem tud visszavenni, mert akkor aki helyettem van azt át kell helyeznie onnan és szerinte amúgy is inkorrekt dolog hogy én táppénzre akarok menni. Kérdeztem akkor hogyha az orvos engedi akkor visszamehetnék-e dolgozni amíg tudok. Erre azt mondta hogy nem is tud nekem olyan munkakört biztosítani ahova terhesen vissza tudna venni. Szerinte menjek gyes-re mert az állam gondoskodik rólam :S. Az első kérdésem az hogy megtagadhatja-e a táppénzemet, a második pedig hogy jogosult vagyok-e állásidőre ha nem tud helyet biztosítani? Köszönöm!

2013. júl. 15. 10:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
81%

"1 hónapig 25650Ft-ból., és utána gyere vissza megosztani a tapasztalataidat. Kiváncsian várjuk :) "

Kérdezőt erre a munkahelyre az életbe nem fogják visszavenni a kötelezőn kívül. Így 2 év múlva nem kettő hanem három gyerekek kell majd megélnie pont ugyan annyi gyesből.

2013. júl. 15. 14:45
 22/32 anonim ***** válasza:
30%
Ez így ebben a formában nem igaz, mert 2 év múlva 3 gyereke lesz, hivatásos anya státuszt is választhat ami mellet 4-6 órás munkát vállalhat, vagy akár otthonról is dolgozhat ha nem olyan a munkáltatója mint amilyennek Te látszol. Egyébként a kérdés az volt, hogy most mit csináljon nem az, hogy mi lesz vele 2 év múlva....kedves 74%
2013. júl. 15. 14:50
 23/32 anonim ***** válasza:
93%

Igen mert kapkodni fognak egy 3 gyereke anyáért akik 6-8éve nem dolgozót meg egyébként is rengeteg 4-6 órás munka van, persze.

Nagyobb esélye van a lottó ötöst megnyerni.

2013. júl. 15. 14:54
 24/32 anonim ***** válasza:
23%
Tévedsz :) Nem minden munkáltató olyan iditóta, mint egyesek :)
2013. júl. 15. 14:58
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Aha persze, akkor nem is tudom miért van itt is egy csomó kérdés róla. Álmodni lehet egy gyönyörű szuper világot csak a valóság nem ilyen.
2013. júl. 15. 15:00
 26/32 anonim ***** válasza:
77%
Ez sem igaz, én is így dolgozom és nagyon könnyen megtaláltam a helyem és megbízható munkaerő vagyok, mindent meg tudok beszélni a főnökömmel, ha valamelyik gyerek beteg akkor itthonról csinálom a dolgom, most szünet van az oviban és a bölcsiben és lám csak itthonról dolgozom...nem is hinnéd mennyi mindent meg tud oldani az ember ha akarja, neked valószínűleg csak rossz tapasztalataid vannak amit sajnálok de nem általános a rossz, szerencsére...
2013. júl. 15. 15:00
 27/32 anonim ***** válasza:
24%

A munkavállalónak nem csak kötelezettségei, de jogai is vannak!!

"Kedves" 74%-os. Te pedig először is visszaülhetnél az iskolapadba megtanulni helyesen írni. Majd ha ez megy, akkor gyere vissza osztani az észt! Addig az én szemeben semmit nem ér a mondandód!

2013. júl. 15. 15:11
 28/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat (főleg azokat akik értik hogy miért nem elég a gyes) :)

Nem érzem magam ingyenélőnek mert 18 éves korom óta folyamatosan dolgoztam. 23 évesen szültem az első gyermekemet mert én nem a későn szülést pártolom. Rendes, becsületes, tisztességes munkavállaló vagyok/voltam. Én nem szidom a munkáltatómat, csak nem értem. Mindig megadtam a tiszteletet és most is tisztességesen jeleztem hogy mi a helyzet, elmondtam mit szeretnék és ugyanazt a korrektséget vártam volna, főként úgy hogy ez neki semmibe sem kerül szinte.

Nem minden indok nélkül mennék táppénzre, 2 vetélésem volt ezelőtt. A 3 gyerek miért luxus most már basszus??? Ha gyesre lennék alapból berendezkedve akkor nem bánnám, de a mai világban 25000+26600 ft mire elég mondjátok meg őszintén!! Akik azt mondják ennyiből meg lehet élni: van nektek gyereketek??? Ne menjünk bele! Még egyszer elmondom abszolút nem így terveztem hogy nekem táppénzre kelljen mennem, de nem akartam nagy korkülönbséget. A gyes kevesebb mint a harmada a gyedemnek és most jelen pillanatban nem tudom honnan pótoljak kb. 350.000 ft kiesést. A másik pedig hogy egy rakás kérdést elolvastam innen-onnan és ez szinte mindenhol működik csak nálunk nem (ja és mellesleg egy nagy állami cégről van szó)? Mellesleg miért lenne jobb az ha a gyerekek között visszamennék mondjuk 1-1 évre??

2013. júl. 15. 15:13
 29/32 anonim ***** válasza:
28%
Teljesen igazad van. Azt hiszem, épp eleget beleraktunk már Állambácsi közös kasszájába ahhoz, hogy pár hónap táppénzt fizessen az OEP.
2013. júl. 15. 15:20
 30/32 A kérdező kommentje:
A munkáltatóm most is visszavett volna ha nem lennék terhes csak a táppénz nem tetszik neki. Mondom nem vagyok problémás, de ez nagyon váratlanul ért.
2013. júl. 15. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!