Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Megtagadhatja a munkáltató...

Megtagadhatja a munkáltató hogy visszavegyen gyedről terhesen táppénzre?

Figyelt kérdés
Július végén lejár a gyedem amit a 2. gyermekem után kapok. Szerettünk volna 3. babát, de sajnos csak 3. próbálkozásra jött össze, így a gyed lejárta után 5 hónappal fog megszületni. Én kis naiv úgy gondoltam ebből nem lesz gond mert az elsőnél szülés előtt 3 hónappal elmentem táppénzre. A 2. is a gyed lejárta után született de csak másfél hónappal, így először letöltöttem a szabadságomat utána tgyás-t kaptam. most jeleztem a munkáltatómnak hogy mi a helyzet erre ő közölte hogy az állomány létszáma miatt nem tud visszavenni, mert akkor aki helyettem van azt át kell helyeznie onnan és szerinte amúgy is inkorrekt dolog hogy én táppénzre akarok menni. Kérdeztem akkor hogyha az orvos engedi akkor visszamehetnék-e dolgozni amíg tudok. Erre azt mondta hogy nem is tud nekem olyan munkakört biztosítani ahova terhesen vissza tudna venni. Szerinte menjek gyes-re mert az állam gondoskodik rólam :S. Az első kérdésem az hogy megtagadhatja-e a táppénzemet, a második pedig hogy jogosult vagyok-e állásidőre ha nem tud helyet biztosítani? Köszönöm!

2013. júl. 15. 10:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
44%

Hasonló szituban vagyok, mint Te.

2008-ban jöttem el az első terhességemmel táppénzre, a 2. babánk idén májusban töltötte a 2. évét. Mivel akkor 13 hetes voltam a 3. babával, másnaptól táppénzre vett az orvosom.

Nálunk a cégnél az a helyzet, hogy: országos áruhitelező bank, régen 250, most kb 6 fővel az egész országban. Megmondták, hogy ahogy megszűnik a védettségem nem tudnak helyet biztosítani, fel fognak mondani. De még védett vagyok. A 2. baba 2. szülinapjának másnapjától táppénzre írattam magam. Ezt a munkáltatómmal előzetesen közöltem. Megírtam neki (azért levélben, mert a cég központja tőlünk 250 km) hogy mi a helyzet, újra babát várok, és hogy attól a naptól táppénzen leszek. A tp-s papírt mindig elküldöm, Ők meg utalják a pénzt.

A nyugdíjas nagymamára pedig átruháztuk a gyest, azt is kapjuk minden hónapban.

Ne legyél szívbajos! menj, írasd ki magad és küld el nekik a papírokat. Nem mondhatnak fel, védett vagy.

2013. júl. 15. 13:17
 12/32 anonim ***** válasza:
22%

"Ne legyél szívbajos! menj, írasd ki magad és küld el nekik a papírokat. Nem mondhatnak fel, védett vagy."

Ebben teljesen igazad van, viszont ha sokan csinálják, akkor szépen az lesz, hogy senki nem alkalmaz majd 40 év alatt nőt, csak férfit...

Aztán meg lesz nagy csodálkozás meg egyenjogúság követelés :D

2013. júl. 15. 13:42
 13/32 anonim ***** válasza:
27%
Akkor mit csináljon??? Rohanjon felmondani? Inkább le sem írom mit gondolok a hozzászólásodról!
2013. júl. 15. 13:56
 14/32 anonim ***** válasza:
21%

Mondjuk elégedjen meg az eddigi 5 év ingyenélésével?

Gondolj, amit akarsz, biztos, hogy nem fogok fiatal nőt alkalmazni ez a topic után.

2013. júl. 15. 14:10
 15/32 anonim ***** válasza:
76%

5 év ingyen élés? Azért azt ne felejtsd el, hogy aki gyedet kap, az előtte dolgozott! Én pl 11 év folyamatos munkaviszony után jöttem el szülni.

Ingyenélő az, aki az alanyi jogon járó juttatásokra apellál. Pl a sok gyeses.

2013. júl. 15. 14:28
 16/32 anonim ***** válasza:
22%
Mondjuk szerintem is megelégedhetne a gyes-el. Én is mindig mondom, hogy sokan szidják a munkáltatókat de, hogy ő maguk is azt a tisztességet megadják amit elvárnak az anyák már nem működik.
2013. júl. 15. 14:32
 17/32 anonim ***** válasza:
62%
5 év ingyenélés? Két gyereket nevelt!!! Most várja a harmadikat! Cserélj már vele egy kicsit helyet majd meglátjuk mennyire fog tetszeni az ingyenélés! Ne is alkalmazz fiatal nőket, annyi benned az empátia mint egy szelet sajtban!
2013. júl. 15. 14:33
 18/32 anonim ***** válasza:
79%
5 év ingyenélés? Haha. Csak azt felejted el, hogy előtte igenis dolgozott, azért ez nem az ingyenélés kategória. Plusz ő neveli azt a gyereket, akinek az adójából majd te kapod a nyugdíjat. De sebaj, ne is vegyél fel fiatal nőt,veled úgyis katasztrófa lehet együtt dolgozni. Majd én felveszem őket, mert a fiatal anyukáknál megbízhatóbb, és kemény munkaerő nincsen - tapasztalat. Ugyanis ők hálásak a lehetőségért, és mindent megtesznek, hogy bebizonyítsák, méltók a bizalomra. És ha normális a munkáltató, akkor MINDENT meg lehet oldani. Szerencsére ilyen is van, nemcsak olyan beszűkült látókörű, pökhendi majom, mint te.
2013. júl. 15. 14:35
 19/32 anonim ***** válasza:
67%

74%, és ugyan miért kellene megelégednie a gyessel? JAvaslom, élj csak 1 hónapig 25650Ft-ból., és utána gyere vissza megosztani a tapasztalataidat. Kiváncsian várjuk :)

60%, veled még akkor is borzalom lehet együtt dolgozni, ha nem fiatal anyuka vagy fiatal nő az ember... Ilyen hozzáállással nem sokáig leszel sikeres, bármit csinálj is:) Aztán ha becsődöltél, akkor adunk neked havi 25650-et, hogy élj meg belőle. Biztosan napokig zokognál. de a partvonalról észt osztani könnyű. Sajnálatos módon az, hogy ti észt osztotok, kb. egyenértékű azzal, mintha egy hajléktalan albérlőt keresne. Gratulálok mindkettőtöknek :D

2013. júl. 15. 14:39
 20/32 anonim ***** válasza:
40%

Azért mert jogilag az járna csak ha nem lehetne minden indokkal táppénzre menni.

Ha három gyereket megengedhetnek maguknak akkor a gyes meg a 2 családi is elég.

2013. júl. 15. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!