Megtagadhatja a munkáltató hogy visszavegyen gyedről terhesen táppénzre?
Hasonló szituban vagyok, mint Te.
2008-ban jöttem el az első terhességemmel táppénzre, a 2. babánk idén májusban töltötte a 2. évét. Mivel akkor 13 hetes voltam a 3. babával, másnaptól táppénzre vett az orvosom.
Nálunk a cégnél az a helyzet, hogy: országos áruhitelező bank, régen 250, most kb 6 fővel az egész országban. Megmondták, hogy ahogy megszűnik a védettségem nem tudnak helyet biztosítani, fel fognak mondani. De még védett vagyok. A 2. baba 2. szülinapjának másnapjától táppénzre írattam magam. Ezt a munkáltatómmal előzetesen közöltem. Megírtam neki (azért levélben, mert a cég központja tőlünk 250 km) hogy mi a helyzet, újra babát várok, és hogy attól a naptól táppénzen leszek. A tp-s papírt mindig elküldöm, Ők meg utalják a pénzt.
A nyugdíjas nagymamára pedig átruháztuk a gyest, azt is kapjuk minden hónapban.
Ne legyél szívbajos! menj, írasd ki magad és küld el nekik a papírokat. Nem mondhatnak fel, védett vagy.
"Ne legyél szívbajos! menj, írasd ki magad és küld el nekik a papírokat. Nem mondhatnak fel, védett vagy."
Ebben teljesen igazad van, viszont ha sokan csinálják, akkor szépen az lesz, hogy senki nem alkalmaz majd 40 év alatt nőt, csak férfit...
Aztán meg lesz nagy csodálkozás meg egyenjogúság követelés :D
Mondjuk elégedjen meg az eddigi 5 év ingyenélésével?
Gondolj, amit akarsz, biztos, hogy nem fogok fiatal nőt alkalmazni ez a topic után.
5 év ingyen élés? Azért azt ne felejtsd el, hogy aki gyedet kap, az előtte dolgozott! Én pl 11 év folyamatos munkaviszony után jöttem el szülni.
Ingyenélő az, aki az alanyi jogon járó juttatásokra apellál. Pl a sok gyeses.
74%, és ugyan miért kellene megelégednie a gyessel? JAvaslom, élj csak 1 hónapig 25650Ft-ból., és utána gyere vissza megosztani a tapasztalataidat. Kiváncsian várjuk :)
60%, veled még akkor is borzalom lehet együtt dolgozni, ha nem fiatal anyuka vagy fiatal nő az ember... Ilyen hozzáállással nem sokáig leszel sikeres, bármit csinálj is:) Aztán ha becsődöltél, akkor adunk neked havi 25650-et, hogy élj meg belőle. Biztosan napokig zokognál. de a partvonalról észt osztani könnyű. Sajnálatos módon az, hogy ti észt osztotok, kb. egyenértékű azzal, mintha egy hajléktalan albérlőt keresne. Gratulálok mindkettőtöknek :D
Azért mert jogilag az járna csak ha nem lehetne minden indokkal táppénzre menni.
Ha három gyereket megengedhetnek maguknak akkor a gyes meg a 2 családi is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!