Mookee kérdése:
Lehet-e GYED mellett ösztöndíjat kapni?
Figyelt kérdés
Ha GYED-en vagyok 2012 dec.25-től, előtte július 10-től THGYÁS-on voltam. Pedagógus vagyok és a múlt tanévben(jún-ig) ösztöndíjprogramban(Útravaló-Macika) után is kaptam pénzt. A program 2012 szept-től is megy, de a szerződést nincs még megkötve. Felmerűlt az a kérdés, hogy lehet-e GYED alatt ezt folytatni? Az ösztöndíj intézmény részéről azt mondták, hogy mivel ez ösztöndíj, lehet ez adómentes juttatás. Másrészről meg ez a tanulók mentorálásáról szól, és elvileg semmilyen munkavégzés nem lehet Gyed alatt. És ha lehet akkor, milyen vonzata van adózáskor?2013. jan. 23. 09:15
1/4 anonim válasza:
Ez munkavégzés szerintem, az pedig nem engedélyezett GYED alatt, de hívd fel a MAKot, ott biztos választ kapsz.
2/4 anonim válasza:
Egyrészt a MÁK-tól érdeklődj, másrészt attól, aki az ösztöndíjat folyósítja, hogy most akkor ez munkából származó jövedelem-e, vagy sem. Amúgy munkát lehet végezni GYED alatt, csak nem fizetésért. Önkéntes munkát például minden további nélkül lehet, akkor is, ha például a költségeket térítik. Ezen kívül még ami GYED melletti jövedelem lehet, az a szerzői jogdíj, szóval vannak kivételek. Persze tudom, hogy a te esetedben ezek nem mérvadóak, csak gondoltam megemlítem, hogy van pár olyan eset, amikor mégis történik munkavégzés is, és esetlegesen "fizetés" is, úgyhogy meglehet, hogy az ilyen jellegű ösztöndíj is beletartozik.
3/4 anonim válasza:
Szerintem ne a MÁK-ot, hanem a TB-t kérdezd, ők intézik a Gyeddel kapcsolatos dolgokat.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos nem találtam olyat aki pontosan megtudná mondani, hogy lehet-e, nem akartam egyből "hivatalos szervhez" fordúlni! Mégegyszer köszönöm mindenkinek!
2013. jan. 23. 14:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!