Jól tudom, hogy GYED mellett nem lehet dolgozni, csak GYES mellett?
Tud valaki segíteni, hogy pontosabbak legyenek az infóim?
Ha esetleg lemondok a GYED-ről, akkor pl. édesanyám elmehet GYED-re a fennmaradó időszakra? Vagy ez hogy működik?
Gyedre te vagay a férjed vagy jogosult.
Gyesre mehet nagymama.
HA 8 órában akarszz dolgozni, akkor sem gyed sem gyes nem jár.
Ha heti max 30 órát dolgozol, akkor jár a gyes. De csak a gyerek egy éves kora után lehet gyes mellett dolgozni
Köszönöm a válaszokat!
Akkor meg vagyok lőve.... :(
3-as.
Alatta írtam , hogy heti 30 órát.
A 8 órát, napi 8 órára értettem
1 éves kora után dolgozhatsz csak gyes mellett, max heti 30 órában.
gyedet az apa vagy az anya veheti igénybe de ez csak akkor jár ha az van a babával aki kapja az ellátást, tehát bölcsibe se lehet adni.
ha 8 órában vagy többen dolgozol akkor veheti igénybe a nagyszülő a gyest, ha ő nem dolgozik.
miért lennél meglőve? a gyed a fizetés kiesésért jár. ha van fizetésed akkor nincs kiesés. ha meg kell a pénz akkor dolgozni kell, nincs mese, elég tiszta helyzet.
Nem olyan tiszta helyzet.
Nagyon jó a gyed, amit kapok. Viszont felajánlottak egy munkát. Még pontos egyeztetés nem volt, de szerintem 240000 bruttóm meglenne. Viszont ahhoz, hogy dolgozzak elveszítem az igen jó gyed-et. 8 órára viszont annyira nem éri meg. Eljárok melózni egész nap, itthon is majdnem 100-at megkapok.
Viszont ha nem vállalom el, lehet, hogy később nem lesz ilyen lehetőség.
Ezért vagyok meglőve.
A picuromnak az a jó ha itthon vagyok vele, de a hitel meg magától nem fizetődik ki.
Csak az érti ezt meg, aki volt, vagy ilyen helyzetben van.
Sajnos a pénz nagy úr. :(
Tudom hogy kincs, ha van valakinek munkája. Ezért is gondolkodom nagyon. Édesanyám és édesapám még dolgozik. Nagyszüleim már 80 felett, ők már nem bírnák. Bölcsőde nincs a közelben. Ezért nehéz....
Köszönöm mindenkinek a választ!
Sokat segítettetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!