Milyen pénzkereseti lehetőség van GYED mellett?
Gondolom nem mondok újat senkinek sem azzal, hogy nagyon kevés a GYED és a családi pótlék összege. Sokszor az alapszükségletek fedezésére sem elég, főleg a téli hónapokban.
A kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségei vannak a gyermekükkel otthon maradó anyukáknak arra, hogy ezt az összeget (ha csak pár ezer forinttal is), de kiegészítsék?
Köszönöm a válaszokat, jó tanácsokat. Avonban én is gondolkoztam, de azt csak úgy merném bevállalni, ha a magam ura lehetnék. Viszont azt hallottam, hogy területileg van egy "mentor", aki nem hagyja nyugton az embert, és hetente keresi, hogy volt-e valami eladás, stb.. Ezt nem szeretném.
Legutóbbi munkahelyemen webszerkesztő, grafikus voltam, de sok mindennel foglalkoztam már. Szeretem a kézműves dolgokat is, el is tudom készíteni, de eladni azt csak akkor tudnám, ha adószámmal is rendelkeznék (viszont ilyesmiben sem gondolkozom, mivel bonyolult lenne).
Úgy tudom, hogy már pár darab eladása is üzletszerű tevékenységnek számít, tehát legalább egy adószámot intézni kell hozzá és SZJA bevallásban feltüntetni az ebből származó bevételt.
Vaterán, Teszveszen, Meskán is csak így árulhatok új terméket. Használt termék eladása nem adóköteles 200.000 Ft-ig. Legalábbis én így tudom.
Persze, tudom, hogy nem volt ilyen célod...
Szerencséd volt, hogy nem talált rád a NAV. :) Olvastam 1-2 vaterás, meskás rémtörténetet ebben a témakörben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!