Gyed mellett dolgozni külföldön?
Figyelt kérdés
Itthon kapok GYED-et és persze az állásom is meg van, de nem sok esélyem van rá, hogy hosszú távra visszavesznek. De viszont akadt külföldön meló télre... le kell azért itthon mondanom a gyedet szerintetek? és fel kell mondanom a munkahelyemen? Kiderül az hogy én külföldön pénzt kerestem? Ja és ha fel kell mondanom a gyedet, apuka, aki itthon marad a gyerekkel, megigényelheti a gyest?2012. dec. 11. 21:31
1/4 anonim válasza:
Ha EU-s országba mész és be leszel jelentve akkor igen, le kell mondani. Apuka igényelheti a gyes-t.
De hogy mi lesz a munkaviszonyoddal, azt nem tudom :-( Lehet hogy az is megszakad és nem lesz köteles a régi helyed visszavenni.
2/4 anonim válasza:
GYED mellett nem lehet dolgozni. GYES mellett igen, max napi 6 órában. Ha elmondod a gyedet es utána nem te igényled a gyest, a fizetés nélküli szabadsagodat meg kell szakítani. Ez azt jelenti, hogy vagy visszamesz dolgozni, vagy felmondasz.
3/4 anonim válasza:
ha bejelentesnel nelkul dolgozol, elvileg meg tudod csinalni. Ellenben mivel fizetesnelkuli szsbin vagy, a munkaltatod engedelyezHETI, hogymashol vallalj munkat. Ha nem engedelyezi es kiderul, akkor beperelhet.
4/4 anonim válasza:
GYED mellett egyáltalán nem dolgozhatsz, se külföldön, se itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!