Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mi a teendőm a második gyerekn...

Mi a teendőm a második gyereknél TGYÁS-t, GYED-et illetően? Bejelenteni hol kell (munkáltató, OEP, államkincstár)? Hogyan kell számolni a TGYÁS-t, GYED-et, mi a helyzet a 90. naptól eltartottnak minősülő magzattal? Jár-e utána plusz pénz?

Figyelt kérdés

Első gyermekem 2011. augusztus 5-én született.

GYED-en vagyok vele jelenleg.

Második gyermekem 2013. augusztus 24-én érkezik, ELVILEG...

Mi történik, ha nem születik meg augusztus 5-ig (ami nagyon valószínű)?!

Hozzáértők és tapasztalt Anyukák válaszát várom!!!

Köszönöm! :)

2013. jan. 8. 13:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

... Amikor is viszem az OEP-hez vagy a munkáltatóhoz(?) az igazolást?!

Vagy erről elég az OEP-nek tudnia?

Bár elég barátságtalan gesztus lenne szülés előtt 3 hónappal szólni, hogy ja, bocsi, elfelejtettem jelezni, hogy jön a második baba! :D

2013. jan. 10. 11:38
 12/12 anonim ***** válasza:

Tőled függ, mikor jelented be a várandósságot- ez lehet a terhesség 5. hete, de akár a 35. is: ez alapvetően a te érdeked ( én ezt pl. az első trimeszter után tettem meg a GYED lejárta előtt két hónappal, amikor a fizetés n. szabi megszakítását is kértem).

A lényeg hogy a védettséged meglegyen, ami f.n. szabi után akkor él, ha bejelentetted hogy babát vársz.

Ja, és a munkáltatónak, igen.

2013. jan. 10. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!