Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a munkáltató nem vesz...

Ha a munkáltató nem vesz vissza, a szabit pénzben vagy állományban kérjem?

Figyelt kérdés

Most beszéltem a főnökömmel, nem vesz vissza jövőre.

2008. aug-tól jöttem el, azóta 2 gyerekkel voltam itthon, nem szakítottam meg a gyed-et,gyest, nem mentem vissza a két gyerkőc között, és táppénzen sem voltam. 2013. márc 6-án jár le a gyedem.... mire figyeljek, amikor az anyagiakról egyezünk a főnökkel? Most olvastam, hogy egy szakember azt tanácsolja, hogy ne pénzben kérjük ki a szabikat, hanem állományban töltsük le, mert addig is fizetik a TB-t, stb, stb.

Új munkahely még nincs (friss még a dolog, és szerintem soká találok majd állást :-( ). Mi a helyzet a gyessel? Menjek munkanélkülire, és mondjam le a gyest? az több pénz? 2006-ban kerültem a céghez, tehát nem sokat voltam ott, 125.000 Ft-os bérrel mentem szülésire. Annyira homályos ez az egész dolog... Aki átlát a ködön segítene tanácsokkal, infókkal? Köszönöm szépen.

2012. dec. 22. 12:57
 1/3 anonim ***** válasza:

MIndenképpen maradj állományban, mert így még a szabik végéig él a munkaviszonyod.

Ha normál 8 órás a munkaviszonyod, akkor alatta amúgy sem jár a gyes. Inkább kérd a szabikat, ha lejártak, akkor kapod a végkielégítést is (mert az munkáltatói rendes felmondás esetén is jár, erről ne mondj le - és emiatt ne is írj alá közös megegyezést. HA lejárt a szabi, akkor menj vissza gyesre, így továbbra is lesz tb-d, és márciustól aktívan keresheted a munkát.

2014 márciusig tart a gyes, addigra biztosan találsz majd valamit.

2012. dec. 22. 14:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Első vagyok, bocsi, egy mondatot elírtam: "munkáltatói rendes felmondás esetén is jár" nem is, hanem CSAK:) tehát csak munkáltatói rendes felmondás esetén jár a végkielégítés.
2012. dec. 22. 14:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Ja, és még valami: azt is megteheted, hogy maradsz otthon gyesen, és csak ezután mégy el szabira, ha lejárt. Így 2014-ben is élni fog még munkaviszonyod.

Ugyanis a főnököd nem küldhet el, ha otthon vagy a gyerekkel fizetés nélküli szabin, csak ha te is hozzájárulsz. Így nagyban függ tőled is, hogy mikor tud elküldeni.

Ha nagyon le akar húzni, akkor mondd meg neki, hogy inkább maradsz akkor gyesen, térjetek erre vissza egy év múlva. Ha neki fontos, hogy kívül lásson az ajtón, akkor így engedni fog. De a szabikat tényleg állományban töltsd, és figyelj rá, hogy ne ess el a végkielégítéstől.

Ha mégis megegyeztek, akkor a megegyezésben szerepeljen a végkielégítés is, írásban.

2012. dec. 22. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!