A munkáltató kérheti-e a fényképes önéletrajzot az álláskeresőtől? Bizonyos országokban ez tiltva van, itthon mi a helyzet?
A fénykép nem (csak) a kiválasztáshoz kell.
De mikor 10 jelentkezőt végig hallgatsz, már össze vissza keverednek a képek elötted. ha az önéletrajzon van kép, akkor arról könnyen beugrik hogy az szőke, vagy az a rövidhajú volt nagyon jó ées fú az fülbevalós csak eladni akarta magát stb...
Mi az önéletrajzok kiválasztásnánál nem szoktuk nézni a képeket, aki jó nak bizonyul a beirtak alapján, azt meghallgatjuk.
Tudom,ez egy regi kerdesem volt,de egy ideje kulfoldon elek es veletlen megtalaltam....
A diszkriminacio miatt nem lehet fenykepet kerni,szerintem jogos!Ha viszont mar voltal interjun(tegyuk fel borszinedtol fuggetlenul behivtak-mert ugye nem lattak a fenykepen,mivel nincs is),utana max.azt mondjak,h.nem felelsz meg es kesz!Az ugymond tamadhatatlan az allaskereso reszerol.De amikor mar alapbol be se hivnak a kep miatt????Az mi?Az egyik valaszado irja(gondolom,hr-es),h.konnyebb emlekezni az illetore,mert ott van a kep az oneletrajzon.Ugy latszik,nagy dolog jegyzeteket kesziteni az interju soran,h.a szoke,rovid haju,stb.!!!Itt is akad 10-20 ,vagy tobb jelentkezo,nem is egy napon interjuztatnak,valahogy megis megoldjak es egyelore ugy nez ki eleg jol! Egy nagy vicc,ami MO-on megy,sajnos! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!