Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha terhesség miatt vagyok...

Ha terhesség miatt vagyok táppénzen, tényleg nem hagyhatom el a lakást, csak ha orvosi vizsgálatra megyek?

Figyelt kérdés
jan. 19. 19:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%
Nem.
jan. 19. 19:17
 2/18 anonim ***** válasza:
35%
Hát én mindkét terhességnél tappénzen voltam. Nem hallottam erről, senki nem mondta. Simán mentem, ahol dolgom volt.
jan. 19. 19:25
 3/18 anonim ***** válasza:
77%
Nem. Attól, hogy dolgozni nem tudsz, egy egészségügyi séta nem fog ártani, vagy ha elmész venni egy kiló kenyeret.
jan. 19. 20:02
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
Attól függ. Tartós táppénz máshogy működik, mint a sima. Ilyenkor meghatározzák a "kijárás" módját. Általában az fix, hogy a lakóhelyed (azaz a falut, várost) nem hagyhatod el.
jan. 19. 22:23
 5/18 anonim ***** válasza:
26%
Ugyan már :D nyilván senki nem ül otthon hónapokig azért, mert táppénzen van terhesen, hanem intézi a dolgait. A másik, hogy az állandó lakcímem nekem egy falun van, de oda kb havonta egyszer megyünk családlátogatóba, életvitelszerűen máshol élünk, ami viszont iratokban sehol nincs nekünk feltüntetve. Így voltam terhesen táppénzen kb 2 hónapig, és a kutya se keresett ott, ahol nem is szoktam lenni, se máshol :D azt szokták mondani, hogy nyilván azért ne most menj a tengerpartra nyaralni, és ha csak a szomszéd városba mész kirándulni, azt se töltsd fel Facebookra, mert sose lehet tudni, de persze, hogy kilephetsz a házból:) jól is nézne ki, ha addig, amíg meg nem szulsz, csak fekudnel a négy fal között:D a másik, hogy senki nem mondja meg, hogy boltba mész, vagy vizsgálatra.
jan. 19. 22:35
 6/18 anonim ***** válasza:
79%

Ez úgy működik, hogy elvileg van egy ún. Kijárási idő, pl 8-12 között. Ebben az időszakban mehetsz, amerre akarsz. A munkáltatónak joga van felkérni a kormányhivatalt ellenőrzésre. Ami azt jelenti, hogy kimennek a címedre abban az időben, amikor nincs kijárási idő és ha nem tudsz alapos indokot arra, hogy miért nem voltál otthon, akkor vissza kell fizetni a táppénzt.

Szóval ez egy lehetőség a munkáltató részéről, de én a pályafutásom alatt még soha nem találkoztam ilyen esettel.

jan. 20. 06:21
 7/18 anonim ***** válasza:
67%

Kétszer voltam "terhes táppénzen", egyiknél sem volt meghatározva kijárási idő. Szerintem nem is életszerű. 8-12-ig nem vagyok veszélyeztetett, utána meg igen!?

Az tény, hogy elvileg azért vagy táppénzen, mert nem tudsz munkát végezni. Az, hogy elmész a boltba, meg a postára, vagy a szomszéd településre a gyerekért oviba, teljesen oké, mert az élet nem áll meg, te pedig nem fekvő beteg vagy jobb esetben, de azért mondjuk tp alatt nyaralgatni szerintem meredekebb szitu. Ahogy írták, ha a munkáltató kellően kedves, simán kérhetnek ellenőrzést.

jan. 20. 07:30
 8/18 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk a lakóhelyet ( város/ falu) nem lehet elhagyni. Egyszer emiatt nagyon kikaptam, mert szóba került, hogy elmentem a lányomért a nagyihoz, aki 180 km-re lakott. Azt mondta a doki, hogy ha utazni tudok, akkor dolgozni is, és ha még egyszer előfordul, megszünteti a táppénzem.
jan. 20. 09:39
 9/18 anonim ***** válasza:
81%
Papíron rajta van mikor mehetsz ki hivatalosan. De ha terhes táppénzen vagy nem fogják ellenőrizni. Ezt olyanoknál szokták csak, akiknél felmerül, hogy csalnak. Pl kikéri a szabit, nem adják meg, majd hirtelen pont akkor lesz beteg. Amúgy nekem 9-12 között lehetne kimenni de őszintén ki az a terhes nő, aki csak ekkor jár orvoshoz? Nekem nőgyógyászom délután rendel, most délre kaptam időpontot ctgre, a vérvétel reggel 7től van :D
jan. 20. 10:10
 10/18 anonim ***** válasza:
70%

Én mikor 2021-ben voltam tp-n, kijöttek ellenőrizni.

Becsengettek, kimentem, bemutatkoztak, igazolták magukat. Csak egy 5percet beszéltünk a kapuba és mentek is.

Akkor tök kedves hölgy mesélte, hogy szúrópróba szerűen járnak ki. Ha valakit 3x nem találnak otthon, akkor van gáz. A várost nem hagyhattam volna el hivatalosan.

jan. 20. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!