Mennyire éreztétek meg anyagilag,hogy otthon maradtatok a picivel?
Nincs már olyan, hogy közös számla! Nézz utána. Vagy az egyik- vagy a másik fél nevén van. A másik, mint társ használhatja, de nem az övé.
A bankok is abban érdekeltek, hogy minden egyénnek legyen külön számlája.
Igen, haláleseti rendelkezés jöhet még szóba.
Tizenx éve még volt közös számla. Most már nincs.
5-ös, emiatt kellene hogy legyen egy jobb balesetbiztosításotok, ami még betegségek esetén is fizet, ha egyikőtökkel történik valami. Nem vészes összeg havonta, nekünk 4 főre 20e/hó.
Nekünk amúgy a férjem fizuja elég lett volna, de én nem bírtam az itthonlétet, ezért visszamentem dolgozni (csak 20 órában).
Én most vagyok gyesen, és ebben az évben többet költöttünk, mint a bevételünk. Ez így volt tervezve, van annyi tartalékunk, hogy megtehetjük. A megtakarításunk nem csappant meg érdemben.
Nekem nagyon jó volt 3 évig itthon maradni, és hamarosan szeretnénk a második gyereket, akivel ugyanígy itthon lennék.
Közösen gondoljátok át, számoljátok át az anyagi céljaitokat, mire mennyit kell gyűjteni (ilyenekre is, hogy nyugdíj megtakarítás). Ha nem tudod, mennyi a kiadás és hogy oszluk meg, nézzétek vissza a számlatörténetet (persze ha sokat költötök készpénzben, macerásabb). Ebből már kiderül, hogy otthon tudsz-e maradni. Persze ez döntés kérdése is, mert lemondhattok valamiről azért, hogy otthon lehess.
És nem tudtok mindenre fölkészülni, hiszen lehet egy meglepi infláció, mint most. Számoljátok bele, hogy mekkora a bölcsiben a várólista, lehet, hogy nem tudod beadni a gyereketva jövő héttől, ha beüt a krach és visszamennél mégis.
2019ben született a fiam. Vele a gyed ugyan annyi volt, mint elötte a fizetésem. Gyed alatt újra terhes lettem (tervezetten), fél évig csak gyest kaptam (2021 április és szeptember közt) férjem fizetése elég volt a napi dolgokhoz, számlákhoz, de se féretenni, se előrébb jutni nem igazán tudtunk.
2021 szeptemberben megszületett a második, ugyan azt a gyedet kaptam rá. Ott már érezhető volt, hogy nem úgy élünk, mint az első gyerek gyedje alatt.
Végül amikor 2lett a kicsi, 2023szeptemberében, utána 3 hónapig voltam itthon és ment bölcsibe.
Hiába kapott a férjem fizetésemelést, közel nem úgy jöttek ki az anyagiak mint az első gyes-e alatt.
Mi itt éreztük meg durván az inflációt.
Szeptemberbe lesz 3 a kocsi, november óta bölcsis, április óta ovis már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!