Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mennyire éreztétek meg anyagil...

Mennyire éreztétek meg anyagilag,hogy otthon maradtatok a picivel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A férjem nem szeretné,hogy vissza menjek még dolgozni de félek,hogy a harmadik évig mikor már csak gyes-t kapok nagyon megéreznénk,hogy nem lenne jövedelmem( az a huszonezer forint). Máskülönben nagyon szeretném még három éves korig ha itthon lehetnénk de félek,hogy a férjem fizetése kevés lesz, mindig is dolgoztam a gyerek előtt igaz nem milliókat hoztam haza de azért jó volt ez a kis pénz is. Ti hogy látjátok?

júl. 28. 01:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
Közös bankszamlat kell nyitni, és/vagy névvel és máris hozzáférhető marad a szamla
júl. 28. 07:27
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nincs már olyan, hogy közös számla! Nézz utána. Vagy az egyik- vagy a másik fél nevén van. A másik, mint társ használhatja, de nem az övé.

A bankok is abban érdekeltek, hogy minden egyénnek legyen külön számlája.

Igen, haláleseti rendelkezés jöhet még szóba.

Tizenx éve még volt közös számla. Most már nincs.

júl. 28. 07:33
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Férjem az első gyerek után váltott egy jobban fizető állásra, így hazahoz egyedül annyit, hogy jól elvagyunk. Az azelőtti fizetésével számolva igencsak megéreztük volna. Sajnos, bár szeretnék elmenni dolgozni, az a munkahely, ami ennyi gyerekbetegeskedést, és emiatt munkából kiesést tolerál, még nem létezik, vagy annak nem is kell ember tulajdonképpen... Nem csak a pénz miatt mennék dolgozni, de nekem is jót tenne már. Viszont mind a 2 gyerek ovis, felváltva betegek 2-3 hétig... Annyiban szerencsém volt, hogy van egy beugrós munkám, viszont az nem fix jövedelem, de nekem már ez is sokat jelent, hogy azért én is teszek a kasszába valamennyit.
júl. 28. 07:46
 14/25 anonim ***** válasza:
43%

5-ös, emiatt kellene hogy legyen egy jobb balesetbiztosításotok, ami még betegségek esetén is fizet, ha egyikőtökkel történik valami. Nem vészes összeg havonta, nekünk 4 főre 20e/hó.

Nekünk amúgy a férjem fizuja elég lett volna, de én nem bírtam az itthonlétet, ezért visszamentem dolgozni (csak 20 órában).

júl. 28. 07:51
 15/25 anonim ***** válasza:
83%

Én most vagyok gyesen, és ebben az évben többet költöttünk, mint a bevételünk. Ez így volt tervezve, van annyi tartalékunk, hogy megtehetjük. A megtakarításunk nem csappant meg érdemben.

Nekem nagyon jó volt 3 évig itthon maradni, és hamarosan szeretnénk a második gyereket, akivel ugyanígy itthon lennék.

Közösen gondoljátok át, számoljátok át az anyagi céljaitokat, mire mennyit kell gyűjteni (ilyenekre is, hogy nyugdíj megtakarítás). Ha nem tudod, mennyi a kiadás és hogy oszluk meg, nézzétek vissza a számlatörténetet (persze ha sokat költötök készpénzben, macerásabb). Ebből már kiderül, hogy otthon tudsz-e maradni. Persze ez döntés kérdése is, mert lemondhattok valamiről azért, hogy otthon lehess.

És nem tudtok mindenre fölkészülni, hiszen lehet egy meglepi infláció, mint most. Számoljátok bele, hogy mekkora a bölcsiben a várólista, lehet, hogy nem tudod beadni a gyereketva jövő héttől, ha beüt a krach és visszamennél mégis.

júl. 28. 07:51
 16/25 anonim ***** válasza:
69%
Bokros alatt szültem, nagyon megéreztük. Ott a tgyás (csed) után két és fél évig csak gyes járt, ami vásárlóértéken akkor se volt több a mostaninál...
júl. 28. 08:35
 17/25 anonim ***** válasza:
78%

2019ben született a fiam. Vele a gyed ugyan annyi volt, mint elötte a fizetésem. Gyed alatt újra terhes lettem (tervezetten), fél évig csak gyest kaptam (2021 április és szeptember közt) férjem fizetése elég volt a napi dolgokhoz, számlákhoz, de se féretenni, se előrébb jutni nem igazán tudtunk.

2021 szeptemberben megszületett a második, ugyan azt a gyedet kaptam rá. Ott már érezhető volt, hogy nem úgy élünk, mint az első gyerek gyedje alatt.

Végül amikor 2lett a kicsi, 2023szeptemberében, utána 3 hónapig voltam itthon és ment bölcsibe.

Hiába kapott a férjem fizetésemelést, közel nem úgy jöttek ki az anyagiak mint az első gyes-e alatt.

Mi itt éreztük meg durván az inflációt.

Szeptemberbe lesz 3 a kocsi, november óta bölcsis, április óta ovis már.

júl. 28. 08:45
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Csak anyagi értelemben tekintve megtehettük volna, hogy itthon maradjak, de egyrészt ez brutális anyagi kiesés lett volna, másrészt nekem szellemileg jót tett viszonylag korán visszamenni dolgozni, eleinte legalább részmunkaidőben. Jól keresünk mindketten, tehát nem lett volna gond, de azért ha belegondolunk, egy plusz fizetés egy éven át, nem elenyésző összeg, így anyagi értelemben is jó döntésnek éreztem visszamenni. Persze ahol a nő fizetése elenyésző a férfiéhez képest, ott lehet picit más a felfogás/hozzáállás.
júl. 28. 11:20
 19/25 anonim ***** válasza:
79%
Aki lepirospacsiz, annak mi a nyűgje?
júl. 28. 11:25
 20/25 anonim ***** válasza:
Amit érdemes még figyelembe venni pl, hogy mikori születésű a gyerek mert pl ha oktoberi akkor rá lehet szaladni arra hogy nem veszik fel oviba a bölcsiről meg már lemaradtál jelentkezésbe egy ismerősöm járt így szerencsére ott jön a teso de mivel az egy vidéki kis város és azt mondták nem lesz gond a beíratással, hát lett majd csak majdnem 4 évesen kezdi az ovit annyira teltház van. Addig meg otthon marad.
júl. 28. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!