Mennyire éreztétek meg anyagilag,hogy otthon maradtatok a
picivel?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A férjem nem szeretné,hogy vissza menjek még dolgozni de félek,hogy a harmadik évig mikor már csak gyes-t kapok nagyon megéreznénk,hogy nem lenne jövedelmem( az a huszonezer forint). Máskülönben nagyon szeretném még három éves korig ha itthon lehetnénk de félek,hogy a férjem fizetése kevés lesz, mindig is dolgoztam a gyerek előtt igaz nem milliókat hoztam haza de azért jó volt ez a kis pénz is. Ti hogy látjátok?
Hát nálunk az a kis pénz a fele a bevételünknek, úgyhogy bár a napi szintű életszínvonalból nem kellett volna lemondani, mert mindketten jól keresünk, de a nagyobb álmokat erősen visszavetette volna.
júl. 28. 04:12
2/25 anonim válasza:
Semennyire nem éreztük meg. Még úgy se, hogy gyed alatt vettünk fel lakáshitelt, amit nyilván gyes alatt is fizettünk.
júl. 28. 06:04
3/25 anonim válasza:
Én baromira örültem, hogy visszamehetek dolgozni 2 év után, pedig úgy jöttem el a munkahelyről, hogy soha vissza nem megyek :D. De az anyagiak miatt amúgy muszáj volt, építkeztünk, nem engedhettük meg magunknak.
júl. 28. 06:10
4/25 anonim válasza:
Nem igazán éreztük meg, van egy lakásom a belvárosban ki van adva albérletbe, emellett néha besegítek barátnőm cégébe, így mindennel együtt nekem is megvolt a nettó 300-350 még gyes-el is. Persze a fizetésem jóval több, de szerencsére a férjem jól keres, és ő szerette volna leginkább ha maradok.
júl. 28. 06:22
5/25 anonim válasza:
Nekem nagy szerencsém van, mert a férjem jól keres, de! Ha vele vmi történik mi lesz. Ezért megyek vissza először csak 4 órába, de legalább vmit dolgozni- külön számlán gyűjtögetek, de ez csak az én anyaparám.
júl. 28. 06:50
6/25 anonim válasza:
5ös azért ez elég gáz. Te költöd az ő pénzét te meg tartalékolod a tiédet... ha egyik irányból közös a kassza akkor úgy lenne fair ha a másik irányból is az lenne.
júl. 28. 06:55
7/25 anonim válasza:
Nekem nem fer bele, hogy GYES-en itthon maradjak. Anyagilag nem jelentene gondot, de felretenni nem tudnank, igy ez nem opcio.
júl. 28. 06:57
8/25 anonim válasza:
Nem, nem így van. Manapság a bankok nem ismerik el a közös számla foglamát, a számlánk a férjem nevén van én ott egy senki vagyok a bank szempontjából. Ha van egy hagyatéki tárgyalás, ami néha fél évig is húzódik, akkor miből élünk, miből temetjük el az elhunytat pl.
Így a férjemmel közösen megegyeztünk, hogy legyen külön számlám és gyűjtsek rajta, maximum felhasználjuk egy részét nyaralásra bármire. Az is közös pénz tehát, de vészhelyzeti tartalék inkább.
Ennyi a logikája, nem az, hogy aranyásó vagyok.
Gyesből meg nem élnénk meg ha bármi történik.
júl. 28. 07:01
9/25 anonim válasza:
Érdemes a bankban haláleseti rendelkezést tenni, az pont ezt a problémát küszöböli ki. Mi is megcsináltattuk mindkettőnk számlájánál.
Nálunk egyelőre az a terv, hogy idén kezdek egy 4 éves egyetemi képzést, a munkahelyemre egyáltalán nem megyek vissza. 8 és 22 hónaposak a gyerekek, tehát lesz idő, amikor még biztosított sem leszek (ha jól tudom, nemrég módosították, hogy a levelező szak már nem jelent biztosított jogviszonyt), de majd megpróbálok szakmai gyakorlatot szerezni (ami még kevesebb pénz lesz, mint a jelenlegi fizetésem). Bízunk benne, hogy hosszútávon ez lesz anyagilag a jobb döntés.
júl. 28. 07:11
10/25 anonim válasza:
Mindegy hogy ki hogy érezte meg, azt kell tudnod, hogy nektek hogy lenne. Csak tudod, hogy most mennyi az összes bevétel, azt hogy tudod beosztani, mennyi marad. Cseréld ki benne a gyed összegét a gyesre és hoppa: ebből kellene gazdálkodni. Sikerülne? Otthon maradsz. Nem sikerülne? Visszamesz dolgozni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!