A munkavállalo mondhat nemet ha en megint elszeretnék menni tappenzre?
Tobb eves munkaviszonyom van a munkahelyemen ahol dolgoztam.
3 honap mulva betolti a lanyom a 2 evet, es en most tudtam meg,higy terhes vagyok.
Mondhat nemet arra a munkaltato (multi cég) hogy nem vesz vissza állomanyba majd kivennek szabadsagot, es elmennek tappenzre?
Nyilvan,hogy kapjam a tappenz osszeget illetve a csedet..
Mint irtam, nem en vagyok az egyetlen aki hasonlokeppen nem maradna ott dolgozni a 9.honapig!
Egyetlen egy nőt sem lattam hosszú evek soran aki terhesen dolgozott volna max 20. Hetig (betanito tanar állásban lévő) a kerdesemben feltett ügyben voltam bizonytalan, de a választ a megkaptam a hozzaszolasokban!
Köszi mindenkinek, innen lezárnám :)
39. 35 vagyok. A kérdező válaszolt a sok támadónak.
Én legalább válaszoltam neki a féltett kérdésre. Abban az esetben is ha partner a munkáltató meg ha nem. Aztán pontoztak le engem is...
Különben minden várandósnak más a teherbírása és nyilván a munkakör sem mindegy. Mindenhol meg tudnak jelenni azok az anyák akik munkából mentek a szülőszobába.
Én 5,5 hónapos terhesen jöttem el mivel 12 órában részben fizikai munkát végeztem. Sokat kellett menni, lépcsőzni, nyár volt, kánikula.
Táppénz alatt osszefutottam a főnökömmel a strandon, mégsem hívta rám az ellenőröket. Nyilván más a nagyobb gyermekemmel elmenni a strandra pár órára mint 12 órát lehúzni a munkahelyen.
43, most inkább nem olvasom vissza mert fáj az értetlenségük😅
De ugye azzal jöttek, hogy most ő nem fog dolgozni de amugyis tudna ha már visszamegy "táppénzt csalni".
Meg jöttek a bezzeganyuk akik dolgoztak végig.
Nem kell visszamennem 3 eves koraig, de visszamentem volna mert abbol a csekely osszegből amit 2 ev utan kapok nem lehet megelni! Te megtudnal?
Leirtam potnosan,hogy ezert szeretnem igenyelni.
De konkrtan NEM tudom megoldani igy, hogy arra a par honapra visszamenjek dolgozni terhesen, mert a mar meglevo gyereket igy nem tudom hova tenni, hacsak nem beszoktatom a bölcsibe majd kiveszem amint megszületett a kissebb.
A munkat meg azert hozom fel, mert irja/irjak,hogy egyesek 20 nappal elotte mentek el tp re szüles elott. Csak kiszerettem volna fejteni,hogy azon a helyen ahol en dolgozom ez nem szokas. Ennyi
Kérdező, te csináltál felesleges kérdést a nem létező problémádból. Az, hogy kaptál neked nem tetsző válaszokat (amik jogosak), ebből fakad.
Szerintem itt inkább az lesz majd a kérdés, hogy az ilyen munkavállalót mint te, aki otthon van más jogcímen, mégis bejátssza a táppénzt, szívesen fognak-e majd foglalkoztatni amikor visszamennél. Akkor leszel majd bajban 2 kisgyerekkel, ha elküldenek - hiszen ahogy írtad, nem dúskál a környék munkalehetőségben... Szóval én ilyen szempontból is végiggondolnám a helyedben a táppénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!