Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A munkavállalo mondhat nemet...

A munkavállalo mondhat nemet ha en megint elszeretnék menni tappenzre?

Figyelt kérdés

Tobb eves munkaviszonyom van a munkahelyemen ahol dolgoztam.

3 honap mulva betolti a lanyom a 2 evet, es en most tudtam meg,higy terhes vagyok.

Mondhat nemet arra a munkaltato (multi cég) hogy nem vesz vissza állomanyba majd kivennek szabadsagot, es elmennek tappenzre?

Nyilvan,hogy kapjam a tappenz osszeget illetve a csedet..

2024. márc. 30. 14:24
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

Mint irtam, nem en vagyok az egyetlen aki hasonlokeppen nem maradna ott dolgozni a 9.honapig!

Egyetlen egy nőt sem lattam hosszú evek soran aki terhesen dolgozott volna max 20. Hetig (betanito tanar állásban lévő) a kerdesemben feltett ügyben voltam bizonytalan, de a választ a megkaptam a hozzaszolasokban!

Köszi mindenkinek, innen lezárnám :)

2024. ápr. 1. 21:21
 42/49 anonim ***** válasza:
26%

39. 35 vagyok. A kérdező válaszolt a sok támadónak.

Én legalább válaszoltam neki a féltett kérdésre. Abban az esetben is ha partner a munkáltató meg ha nem. Aztán pontoztak le engem is...

Különben minden várandósnak más a teherbírása és nyilván a munkakör sem mindegy. Mindenhol meg tudnak jelenni azok az anyák akik munkából mentek a szülőszobába.

Én 5,5 hónapos terhesen jöttem el mivel 12 órában részben fizikai munkát végeztem. Sokat kellett menni, lépcsőzni, nyár volt, kánikula.

Táppénz alatt osszefutottam a főnökömmel a strandon, mégsem hívta rám az ellenőröket. Nyilván más a nagyobb gyermekemmel elmenni a strandra pár órára mint 12 órát lehúzni a munkahelyen.

2024. ápr. 1. 21:37
 43/49 anonim ***** válasza:
74%
42# Igen, de a kérdésnek nincs köze a hozzászólásaihoz. A kérdés a tp-ről szólt, de a hozzászólásba mindig a munkát hozza fel. Folyamatosan azt írja, hogy más sem dolgozik max a 20. hétig, stb. De ennek mi köze a jelenlegi helyzethez? Ez így van, más sem, de ő jelenleg nem dolgozik és nem is kell visszamenjen. Nem is köteles dolgozni a gyerek 3 éves koráig, addig meg azért megszületik a pici. Nem a tp a gond, hogy felveszi, én pl csak nem értem hogy jön ide a munka, meg hogy más is elmegy a terhesség végén, mikor nála nem ez a helyzet jelenleg.
2024. ápr. 1. 21:47
 44/49 anonim ***** válasza:
24%

43, most inkább nem olvasom vissza mert fáj az értetlenségük😅

De ugye azzal jöttek, hogy most ő nem fog dolgozni de amugyis tudna ha már visszamegy "táppénzt csalni".

Meg jöttek a bezzeganyuk akik dolgoztak végig.

2024. ápr. 1. 21:50
 45/49 anonim ***** válasza:
74%
42# Mondjuk ha a munka olyan volt, akkor szoktak ajánlani enyhítést vagy pedig fizetik az állásidőt. Hivatalosan erre nem tp jár. Csak lehet akkor még nem tudtad. :/
2024. ápr. 1. 21:50
 46/49 A kérdező kommentje:

Nem kell visszamennem 3 eves koraig, de visszamentem volna mert abbol a csekely osszegből amit 2 ev utan kapok nem lehet megelni! Te megtudnal?

Leirtam potnosan,hogy ezert szeretnem igenyelni.

De konkrtan NEM tudom megoldani igy, hogy arra a par honapra visszamenjek dolgozni terhesen, mert a mar meglevo gyereket igy nem tudom hova tenni, hacsak nem beszoktatom a bölcsibe majd kiveszem amint megszületett a kissebb.

A munkat meg azert hozom fel, mert irja/irjak,hogy egyesek 20 nappal elotte mentek el tp re szüles elott. Csak kiszerettem volna fejteni,hogy azon a helyen ahol en dolgozom ez nem szokas. Ennyi

2024. ápr. 1. 22:13
 47/49 A kérdező kommentje:
*en nem pontoztam le senkit
2024. ápr. 1. 22:16
 48/49 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, nem tudtam volna, de mi máshogy terveztük emiatt,mert valóban lófing nem jár, sajnos. Felesleges nekik erre reagálnod, mert ők munkából mentek el 20 nappal előtte. :D Nyilván első gyereknél, nem a másodiknál. Elsőnél ez kivitelezhető. Nálad egyértelmű, hogy a munkába visszaállás nem opció ilyenkor terhesen már, ezért felesleges magyarázkodnod erre.
2024. ápr. 1. 22:28
 49/49 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te csináltál felesleges kérdést a nem létező problémádból. Az, hogy kaptál neked nem tetsző válaszokat (amik jogosak), ebből fakad.

Szerintem itt inkább az lesz majd a kérdés, hogy az ilyen munkavállalót mint te, aki otthon van más jogcímen, mégis bejátssza a táppénzt, szívesen fognak-e majd foglalkoztatni amikor visszamennél. Akkor leszel majd bajban 2 kisgyerekkel, ha elküldenek - hiszen ahogy írtad, nem dúskál a környék munkalehetőségben... Szóval én ilyen szempontból is végiggondolnám a helyedben a táppénzt.

2024. ápr. 2. 15:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!