A munkavállalo mondhat nemet ha en megint elszeretnék menni tappenzre?
Tobb eves munkaviszonyom van a munkahelyemen ahol dolgoztam.
3 honap mulva betolti a lanyom a 2 evet, es en most tudtam meg,higy terhes vagyok.
Mondhat nemet arra a munkaltato (multi cég) hogy nem vesz vissza állomanyba majd kivennek szabadsagot, es elmennek tappenzre?
Nyilvan,hogy kapjam a tappenz osszeget illetve a csedet..
Van ahol belemennek,van ahol nem szeretik kérdező.
Nem szeretés kérdése, ha kéri a fiznélküli megszüntetését, majd viszi az igazolást, a mtatónak nincs mérlegelési lehetősége (továbbra is sajnos).
Amúgy van olyan hogy attól hogy a munkád nem tudod végezni mást még tudsz csinálni...
Nekem a derekam fájt annyira terhesség alatt, hogy 25 hetesen elmentem táppénzre, mert nem tudtam 8 órát egyhuzamban ülni, feldagadt a lábam is. De attól hogy nem tudtam ülni még tudtam menni, az hogy napi 1,5 órát nem az ágyban hanem a Balaton parton feküdtem nem jelentette azt, hogy a munkám is tudnám végezni... Nekem mondjuk kimondattan ajánlották is a mozgást rá, úgyhogy kismama jógára is jártam táppénzen.
Ha valaki eltöri a kezét és nem tud dolgozni az szintén nem fogja azt jelenti hogy otthon kell feküdnie. Keresőképtelen, de begipszelt kézzel tud hajókirándulásra menni vagy túrázni. Ettől nem lesz táppénzcsaló.
Szabolcs megyeben nem sok lehetoseg van őszinten szolva.. dolgozni meg valahol kell :)
Nem azert vallaltam meg egy gyereket,hogy ne kelljen dolgoznom, kis korkülönbseget szerettunk volna.
Ha most nem lettem volna terhes, akkor visszamentem volna dolgozni 2ev utan, de akkor is porbalkoztunk volna, mert 2 gyereket szeretnenk.
Az elso terhessegemmel is veszehelyzetett voltam, nehezen jott ossze, hosszu tortenet. (Orvosi javaslatra)
"nem en hasznalom ki oket, hanem ök az embereket akiket 4 muszakban foglalkoztatnak apropenzert.."
"Szabolcs megyeben nem sok lehetoseg van őszinten szolva.."
Tehát akkor nem kihasználják az embereket, hanem munkát biztosítanak nekik. Ha kivonulna a multi, akkor éhen halnának a környéken élők.
"Az elso terhessegemmel is veszehelyzetett voltam, nehezen jott ossze"
Na, ez most pont nem áll fenn, hiszen 21 hónapos a gyereked, és már terhes vagy. Másrészt akkor dolgoztál, most meg egyébként is otthon vagy, tehát nem veszélyeztet semmi. Persze ettől függetlenül sokan csinálják ezt. De azon már gondolkodtál, hogy hová mész vissza dolgozni 2 kicsi gyerek mellől, ha nincs más munka a környéken?
Ha te kéred a fizetés nélküli szabadság megszüntetését (legkésőbb 30 nappal későbbi dátummal) akkor kötelező nekik visszavenni állományba. Ez idő alatt, főleg ha nem olyan a viszony, ne szólj a várandósságról. Elkezded kivenni a szabadságokat, majd jelzed a várandósságot és viszed a tappenzes papírt.
Persze ha jó a viszony a főnökkel, elmondhatod neki mi a terved. Én például így tettem. Tisztában volt a várandósságommal, megbeszéltük mikortól kérem a visszahelyezésem és nekiállok szabadságot kivenni. Mondtam, hogy nagyjából mikortól leszek tappenzen de majd jelzek. És ennyi.
Ha már az állam és a törvények adták ezt a lehetőséget akkor igenis kihasználom. Nekem 1,5 éves a nagyobb gyerek szóval gyed+táppénzt fogok kapni egyszerre, míg neked már betölti a kettőt és a táppénz nélkül havi 25ezret kapnál. Azért amellé jól jön a táppenz összege.
Én is ezt az összeget a gyerek(ek)re fogom költeni ☺️
18 as akkor te mit tennel a helyemben? Amint betolti a gyerek a 2 eves eletkort visszamennel terhesen dolgozni vagy 2-3 honapra nagy hassal?
"De azon már gondolkodtál, hogy hová mész vissza dolgozni 2 kicsi gyerek mellől, ha nincs más munka a környéken?"
Hova mennek? A mostani munkahelyemre. Irtam is,hogy ha most nem jott volna ossze a terhesseg akkor visszamentem volna.
Neked egyebként van gyereked? Es ha igen, te hogy oldottad meg ezeket az idoszakokat? :) (Már ha nő vagy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!