A munkavállalo mondhat nemet ha en megint elszeretnék menni tappenzre?
Tobb eves munkaviszonyom van a munkahelyemen ahol dolgoztam.
3 honap mulva betolti a lanyom a 2 evet, es en most tudtam meg,higy terhes vagyok.
Mondhat nemet arra a munkaltato (multi cég) hogy nem vesz vissza állomanyba majd kivennek szabadsagot, es elmennek tappenzre?
Nyilvan,hogy kapjam a tappenz osszeget illetve a csedet..
19, fogalmad nincs róla.
Nem legkésőbb 30 nap, hanem LEGKORÁBBAN 30 nap múlva szűnik meg a fiznélküli. Ez alatt az idő alatt nem vehet ki szabit.
A szabi miatt meg majd sírsz, mikor be kellene szoktatni oviba, aztan te kiszedted...
Nem 4 muszakban dolgoznek hanem 8-4 ig. Van ra lehetoseg
A gyes olyan szinten keves, hogy nem igen lehet megelni belole. Ezert is menentem volna vissza ha nem lennek terhes.
Keresd fel a munkahelyedet és beszéld meg velük. Lehet azt mondják, hogy tudnak neked olyan munkát amit terhesen is tudsz végezni vagy azt, hogy nem. Ezt velük kell lebeszélned nem velünk, hisz fogalmunk sincs mit dolgoztál.
Attól, hogy az első terhességed problémás volt nem következik belőle az, hogy a másodikkal is veszélyeztetett lennél. Minden terhesség más. Azt te is látod, hogy elég könnyen összejött a második, nem évekig próbálkoztál.
Nekem az első tök simán jött, semmi bajom nem volt egész terhesség alatt. Na a második az 2,5 év próbálkozás és több vetélés után maradt meg rengeteg problémával.
Még amúgy is van 3 hónapod amég a nagyobb 2 éves lesz. Ebben nem vagyok jártas, de lehetnél egyáltalán egyszerre táppénzen és gyeden?
Talan rosszul fogalmaztam?!
Nem gyed alatt szeretnék elmenni tappenzre. Akkor mennek ha a lanyom betolti a 2 evet, es mar nem kapok gyedet. Azaz juliustol! Kb,oktober-november körül születne a másik gyerek. kb 3-4 honapot lennek tappenzen. Nem latom ertelmet,hogy arra az idore beszoktassam a gyereket bölcsibe, majd kivegyem mert mar nincs aktiv
munkaviszonyom.
23, 19-es vagyok, bocsi de nem teljesen fogalmaztam rosszul. Valóban legkorábban (nem legkésőbb) 30 nap múlva, csak nekem pl eltekintett a főnököm ettől és 17 nappal később leszek állományban, mert március közepén voltam bent és április 2-től megyek vissza, de 1-e lett volna ha nem ünnep. Megegyezés kérdése a dolog, ha együttműködő a cég, akár az írásbeli kérelem másnapján is vissza lehet menni vagy 1 héttel később. Ha nem együttműködő akkor ugye legkorábban a 31. napon lehet állományban, mert akkor köteles visszahelyezni.
A szabi miatt nem sírok, mert az előző gyerekkel mikor táppénzre jöttem hagytam bent szabit és gyűlt is 1 éves koráig. 50 nap szabim van, azt kérték 1 hónapot vegyek ki. Mivel marad így is 30, plusz áprilistól szülésig majd a gyerek 1 éves koráig újra gyűlik így újból 50 nap szabival fogom zárni a kicsivel a gyes-t és be tudom szoktatni oviba. De mivel oviba már szeptemberben beszoktathatom, a kicsi meg októberi lesz így már akkor elkezdhetném beszoktatni.
A főnököm nagyon kedves és rugalmas, ő kérte, hogy nagyjából a fele szabit vegyem ki, ezért teszem. Akár már jövő héten amint állományban vagyok vihetném a táppénzes papírt és akkor így járt, de nem teszem, mert kölcsönös tisztelet áll fenn.
Ha nem szerette volna, hogy éljek ezzel a lehetőséggel, akkor még ha anyagilag rosszabbul is járok, nem erőltettem volna. Én korrekt voltam, bementem és a várandósság tényével kezdtem, majd elmondtam mit szeretnék.
Hiába pontoztak le sokan, én arra válaszoltam ami a kérdés volt. Nem, nem mondhat nemet a munkáltató akkor sem ha nem tetszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!