Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Lejárt a gyes 3eves lett. A...

Lejárt a gyes 3eves lett. A TB-t fizetni kell? ha nem tudok most egyből dolgozni, most hirtelen kire hagyhatnám? az ovi ősszel lesz. A gyes után milyen ellátás van amíg a kicsi oviba megy? Gondolom nem vagyunk cserbenhagyva mi anyukák..vagy😥?

Figyelt kérdés

Logikus hogy egy anya nem tud elhelyezkedni amig a gyereke nincs az oviba/bölcsibe,

(pl.nalam megszűnt a cég miután eljöttem) Akkor honnan legyen még a TB-re is pénz?

(Van tartalékom de nem tartom fernek hogy erre menjen el/csak nehogy azt gondoljátok hogy nincs 10.e ft a bankszámlámon es ez a probléma)

Tehat az oviig biztos nem fogok tudni dolgozni, addig mit kellene megigényelni hogy legyen Tb-ellatasom az oviig -azaz -6-hónapon keresztül szeptemberig.

Van vmilyen lehetőség?

márc. 5. 18:15
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
74%
A munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek négyéves koráig – három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek hatéves koráig – köteles a munkaszerződést az általános teljes napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani" [Mt. 61. § (3) bekezdés].
márc. 6. 17:55
 32/44 anonim ***** válasza:
77%

Milyen válaszokra számítottál, most őszintén?

Miért nem irattad bölcsibe 2-2,5 éves korában? Akkor nem kéne ezen gondolkodnod. Te hagytad szarban magad, nem más.

márc. 9. 12:18
 33/44 anonim ***** válasza:
62%

31!

Az addig rendben van. Az meg van mellé, hogy annyi pénzből nem fog tudni megélni az átlag ma Magyarországon?

márc. 9. 12:30
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
#33 Még mindig jobban meg tud élni a részmunkaidős fizetésből, mint a 12.000 Ft-os családi pótlékból...
márc. 9. 19:42
 35/44 anonim ***** válasza:
29: krach és egzisztencia...
márc. 18. 17:09
 36/44 anonim ***** válasza:
83%

Pont ezért megyek vissza 2 éves korában dolgozni. Ki marad otthon manapság 25ezer pár százért + csp. JA, te.

A problémád megoldható, ha tervezve van a gyerek. Nem az állam dolga megoldani amit leírtál. Logisztika, alap megteremtése, tudatosság. Voilá.

márc. 18. 17:12
 37/44 A kérdező kommentje:

A 13as valaszomban leírtam hogy ha a gyerek járna bölcsibe és én elveszíteném az allasom akkor mit szolnátok?

Akkor en vagyok a rossz mert elveszem más anyuka helyét.

MEGSZŰNT az előző munkahelyem, akkor hogy menjek vissza ha nincs hova?

De tegyük fel dolgoznék vhol es kozbe kirugnak a munkahelyről de közbe jár a bölcsibe a gyerekem akkor mit szólnak majd??

Szuper segítőkész s.ggfejek (bocsi) voltatok velem, legtöbben.

Egyszerűen mind olyan szakmákat tanultam amiknek nem veszem hasznát egyszerűen nem tudom vállalni. Mint pl.az ápoló es kiestem a gyakorlatból is

márc. 20. 11:56
 38/44 anonim ***** válasza:
83%

Ápolóból pont nagy hiány van országosan, ráadásul most kaptunk emelést (én is az vagyok). Az csak egy dolog, ha kiestél a gyakorlatból, pályakezdőket is sorban veszik fel, majd belejönnek. Ráadásul az új jogszabály miatt a gyerek 10 éves koráig éjszakás műszakot sem kell vállalnod. Én úgy kértem a beosztásom, hogy csak hétköznap dolgozom 8 órában, de van olyan is aki félállásban. Sok helyen lehet egyezkedni, mert kell a munkaerő.

Te csak kifogást keresel meg az államra mutogatsz!

Ja és ha ennyire elégedelen vagy a szakmáiddal, amíg otthon voltál, tanulhattál volna.

márc. 20. 13:27
 39/44 anonim ***** válasza:
79%

"De tegyük fel dolgoznék vhol es kozbe kirugnak a munkahelyről de közbe jár a bölcsibe a gyerekem akkor mit szólnak majd??"

Igazad van, ha eleve nem dolgozol, nem kell tartani a kirúgástól sem, teljesen logikus :) Különben is köztudott, hogy minimum megköveznének, ha kirúgnának, ez mindennapos.

márc. 20. 16:16
 40/44 A kérdező kommentje:

38# gyed gyes alatt tanultam ki gyorstalpalón.

Tehát 0tapasztalat.

De fi.god sincs!!

12 orazni kell mindenhol amit nem tudok vállalni, ráadásul a kórházba is jelenleg nagyon lent kezdenék tehat a legaljabb munkákkal amit nem szeretnék sorolni. Azt se bírtam hogy nem voltak kedvesek a páciensekkel , a légkör nagyon nyomasztó volt.

Ráadásul még kellene megint végezzek vmit hogy teljes körű ápolóként dolgozhassak mert ez csak gyorstalpaló volt es pont ezért nagyon csalódott vagyok!

Köszi a leszolasotokat újból mindig megkapom.

Nagyon szomorú ez van

márc. 21. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!