Lejárt a gyes 3eves lett. A TB-t fizetni kell? ha nem tudok most egyből dolgozni, most hirtelen kire hagyhatnám? az ovi ősszel lesz. A gyes után milyen ellátás van amíg a kicsi oviba megy? Gondolom nem vagyunk cserbenhagyva mi anyukák..vagy😥?
Logikus hogy egy anya nem tud elhelyezkedni amig a gyereke nincs az oviba/bölcsibe,
(pl.nalam megszűnt a cég miután eljöttem) Akkor honnan legyen még a TB-re is pénz?
(Van tartalékom de nem tartom fernek hogy erre menjen el/csak nehogy azt gondoljátok hogy nincs 10.e ft a bankszámlámon es ez a probléma)
Tehat az oviig biztos nem fogok tudni dolgozni, addig mit kellene megigényelni hogy legyen Tb-ellatasom az oviig -azaz -6-hónapon keresztül szeptemberig.
Van vmilyen lehetőség?
Milyen válaszokra számítottál, most őszintén?
Miért nem irattad bölcsibe 2-2,5 éves korában? Akkor nem kéne ezen gondolkodnod. Te hagytad szarban magad, nem más.
31!
Az addig rendben van. Az meg van mellé, hogy annyi pénzből nem fog tudni megélni az átlag ma Magyarországon?
Pont ezért megyek vissza 2 éves korában dolgozni. Ki marad otthon manapság 25ezer pár százért + csp. JA, te.
A problémád megoldható, ha tervezve van a gyerek. Nem az állam dolga megoldani amit leírtál. Logisztika, alap megteremtése, tudatosság. Voilá.
A 13as valaszomban leírtam hogy ha a gyerek járna bölcsibe és én elveszíteném az allasom akkor mit szolnátok?
Akkor en vagyok a rossz mert elveszem más anyuka helyét.
MEGSZŰNT az előző munkahelyem, akkor hogy menjek vissza ha nincs hova?
De tegyük fel dolgoznék vhol es kozbe kirugnak a munkahelyről de közbe jár a bölcsibe a gyerekem akkor mit szólnak majd??
Szuper segítőkész s.ggfejek (bocsi) voltatok velem, legtöbben.
Egyszerűen mind olyan szakmákat tanultam amiknek nem veszem hasznát egyszerűen nem tudom vállalni. Mint pl.az ápoló es kiestem a gyakorlatból is
Ápolóból pont nagy hiány van országosan, ráadásul most kaptunk emelést (én is az vagyok). Az csak egy dolog, ha kiestél a gyakorlatból, pályakezdőket is sorban veszik fel, majd belejönnek. Ráadásul az új jogszabály miatt a gyerek 10 éves koráig éjszakás műszakot sem kell vállalnod. Én úgy kértem a beosztásom, hogy csak hétköznap dolgozom 8 órában, de van olyan is aki félállásban. Sok helyen lehet egyezkedni, mert kell a munkaerő.
Te csak kifogást keresel meg az államra mutogatsz!
Ja és ha ennyire elégedelen vagy a szakmáiddal, amíg otthon voltál, tanulhattál volna.
"De tegyük fel dolgoznék vhol es kozbe kirugnak a munkahelyről de közbe jár a bölcsibe a gyerekem akkor mit szólnak majd??"
Igazad van, ha eleve nem dolgozol, nem kell tartani a kirúgástól sem, teljesen logikus :) Különben is köztudott, hogy minimum megköveznének, ha kirúgnának, ez mindennapos.
38# gyed gyes alatt tanultam ki gyorstalpalón.
Tehát 0tapasztalat.
De fi.god sincs!!
12 orazni kell mindenhol amit nem tudok vállalni, ráadásul a kórházba is jelenleg nagyon lent kezdenék tehat a legaljabb munkákkal amit nem szeretnék sorolni. Azt se bírtam hogy nem voltak kedvesek a páciensekkel , a légkör nagyon nyomasztó volt.
Ráadásul még kellene megint végezzek vmit hogy teljes körű ápolóként dolgozhassak mert ez csak gyorstalpaló volt es pont ezért nagyon csalódott vagyok!
Köszi a leszolasotokat újból mindig megkapom.
Nagyon szomorú ez van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!