Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Lejárt a gyes 3eves lett. A...

Lejárt a gyes 3eves lett. A TB-t fizetni kell? ha nem tudok most egyből dolgozni, most hirtelen kire hagyhatnám? az ovi ősszel lesz. A gyes után milyen ellátás van amíg a kicsi oviba megy? Gondolom nem vagyunk cserbenhagyva mi anyukák..vagy😥?

Figyelt kérdés

Logikus hogy egy anya nem tud elhelyezkedni amig a gyereke nincs az oviba/bölcsibe,

(pl.nalam megszűnt a cég miután eljöttem) Akkor honnan legyen még a TB-re is pénz?

(Van tartalékom de nem tartom fernek hogy erre menjen el/csak nehogy azt gondoljátok hogy nincs 10.e ft a bankszámlámon es ez a probléma)

Tehat az oviig biztos nem fogok tudni dolgozni, addig mit kellene megigényelni hogy legyen Tb-ellatasom az oviig -azaz -6-hónapon keresztül szeptemberig.

Van vmilyen lehetőség?

márc. 5. 18:15
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
61%

"Ez szép, és ez az óriási fizu különbségek szted okésak?"

Szerintem teljesen okés az, hogy sokkal többet keres az, aki végigtanulta a középiskolás éveit, majd még 4-5 évet és sok pénzt rááldozott arra, hogy elvégezzen egy egyetemet, vagy egyéb képzést, plusz nyelvet tanult, mint aki csak elvolt az iskolában, aztán elment egy boltba dolgozni.

De nem is muszáj egyetemet végezni, az unokahúgom tavaly végzett kozmetikusként, és mivel nagyon ügyes, máris elég jól keres. Vagy a barátnőm fodrászként.

márc. 6. 01:53
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

"Képzeld el hogy más országokban max fél évig adnak támogatást ha otthon vagy a gyerekkel, utána kénytelen vagy megoldani.'

A mas országot totál felesleges ide keverni. Hollandiában pl normális a részmunkaidő és az is, hogy ha beteg a gyerek, simán betelefonalsz, hogy nem mész dolgozni.

márc. 6. 06:23
 23/44 anonim ***** válasza:
70%
22es amúgy jobb helyeken itthon is van ilyen, pl én ahol dolgozok a kismamák 6 órásak, van home office és ha szólsz hogy másnap reggel 1 óra múlva kezdesz vagy valamiért nem tudsz menni azt mondják oké.
márc. 6. 07:15
 24/44 anonim ***** válasza:
61%

23

Nem tudom a kismama hogy jön ide, a kérdező gyereke 3 éves lesz. Itt Hollandiában a nők túlnyomó többsége a szülés várható időpontja előtt 2 héttel hagyja abba a munkát.

márc. 6. 07:18
 25/44 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, a kisgyerekes anyukákra gondoltam, még kora van :D
márc. 6. 07:20
 26/44 anonim ***** válasza:
57%

"hirtelen kire hagyhatnám?"

Volt 3 éved erre felkészülni, az hogy nem gondolkodtál előre, nem az állam hibája.

Ha ennyire sz.r a szakmád, 3év alatt kitanulhattál volna mást is. Inkább megsértődsz a válaszokon meg kifogásokat keresel, mint hogy magadba nézz, "ó igen ezt elb...tam."

Vagy elmész dolgozni és szeptemberig bölcsibe adod, vagy fizeted magad után a tb-t. Töb ezer anyuka így csinálja, mondjuk lehet, hogy ők nem csak a sült galambot várják meg nem az államra mutogatnak.

márc. 6. 09:12
 27/44 A kérdező kommentje:

22# ez az amit hianyolok és nemcsak én hanem sok más anya is.

Én is kint voltam Hollandiaba és bánom egy kicsit hogy visszajöttem/a férjem rávett, de sokkal idealisabb egy anyának hogy részmunkaidőben /vagy legtöbbször 3napot dolgozni egy anyának.

márc. 6. 09:20
 28/44 A kérdező kommentje:
dolgozzon - bocsi- közbe beszélt a kicsim es elvette a figyelmem.
márc. 6. 09:22
 29/44 A kérdező kommentje:

#26# eddig észre se vettem az uzid de most is kár volt, inkabb ne irtal volna semmit ilyen kioktató stílusban.

Az ilyenek mint te akik annyira okosnak képzelik magukat lesznek a leghamarabb öngyilkosak ha véletlenül beüt a crash, ha elveszítik az exisztenciájukat vagy ha az életben nem minden a számításaik szerint alakul, az élet nem fehér Fekete mindeggy.

Lehet sokan pont ezért szülnek még 2gyereket mert akkor a bruttó fizut fogjak megkapni, nem kell egy csomó járulékot fizetni, ott a 10milla, +csók stb.

Szomorú

márc. 6. 12:31
 30/44 anonim ***** válasza:
76%
Itthon is van részmunkaidő. Tényleg semmi értelme a háborgásodnak. 3 éved volt felkészülni.
márc. 6. 16:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!