Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Lejárt a gyes 3eves lett. A...

Lejárt a gyes 3eves lett. A TB-t fizetni kell? ha nem tudok most egyből dolgozni, most hirtelen kire hagyhatnám? az ovi ősszel lesz. A gyes után milyen ellátás van amíg a kicsi oviba megy? Gondolom nem vagyunk cserbenhagyva mi anyukák..vagy😥?

Figyelt kérdés

Logikus hogy egy anya nem tud elhelyezkedni amig a gyereke nincs az oviba/bölcsibe,

(pl.nalam megszűnt a cég miután eljöttem) Akkor honnan legyen még a TB-re is pénz?

(Van tartalékom de nem tartom fernek hogy erre menjen el/csak nehogy azt gondoljátok hogy nincs 10.e ft a bankszámlámon es ez a probléma)

Tehat az oviig biztos nem fogok tudni dolgozni, addig mit kellene megigényelni hogy legyen Tb-ellatasom az oviig -azaz -6-hónapon keresztül szeptemberig.

Van vmilyen lehetőség?

márc. 5. 18:15
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
72%

#10 Nem kell felvenni az ovinak, mivel aki tavaly augusztus 31-ig nem töltötte be a 3 évet az még nem óvodaközlteles csak szeptembertől.

Maximum fél eheti, ha van hely és van kapacitás beszoktatni. A többi gyerek már több mint fél éve oviba jár, tudják már mikor mit hogyan kell csinálni, vagy egy rendszer, most ő újonnan csöppenne bele, külön kellene vele foglalkozni, ami nehéz úgy ha ő a 25. gyerek a csoportban egy pedagógusra.

márc. 5. 19:32
 12/44 A kérdező kommentje:

Blabla, az a baj hogy nehezen tudok elhelyezkedni, most nem reszletezem tény hogy olyan szakmákat valasztottam amiben nehéz elhelyezkedni főleg úgy hogy gondolni kell mivan ha: beteg, mivel eléggé beteges a gyerek .

Itt semmi megertes nincs kivetel az elsőt es köszönöm szépen neki!

Most ha azt irtam volna hogy bölcsis a gyerek es nem találtam állást akkor en lennék a dzar

márc. 5. 19:48
 13/44 A kérdező kommentje:

Akkor én lennék a szar hogy igen mert elveszem más anyuka helyét aki dolgozna. Szoval ígyis ugyis egy sz.ar vagyok a legtöbb szemében.

Anno más orszagban/minden orszagban amit ismerek/a feleség tb ellátásban részesül ha a férje dolgozik.

Gratulálok a megértéseteknek!

Tipikus gondolkodás, mondjuk gondoltam hogy ilyen valaszokat kapok, de vhogy mindig remenykedek hogy vannak mégis jó emberek aztan csalódok

márc. 5. 19:51
 14/44 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy sztem a TB nem olyan nagy összeg amit fizetned kell magad után. Esetleg keress olyan munkát amit tudsz addig otthonról csinálni
márc. 5. 19:54
 15/44 A kérdező kommentje:

Nincs olyan munka a közelben , keleti vagyok. K-magyarország, közepes város megyeközponthoz 20km.

Van autóm csak most kell kis javítás rajta.

márc. 5. 20:00
 16/44 anonim ***** válasza:
10%

Jah, én is azt hittem, hogy mi milyen családbarát ország vagyunk.

10 évet dolgoztam, amikor terhesen munkahelyet váltottam az aktuális jogszabályokat végiggondolva, majd 10 nappal a gyerek születése előtt jogszabályt módosítottak attól a naptól. Így ugrott 3 millió forintnyi csed, rohadt jó volt erről értesülni az első csed utaláskor (nekem az hamarabb itt volt, mint a határozat). Mentünk ügyvédhez, nem érdemes fellebbezni, mindegy legalább nagyon szuper pozim van az új cégnél.

Jött a következő pofára esés, ugyan azt mondták, hogy számítanak rám, várnak vissza, de sajnos felvettek mégis valakit a helyemre, másik pozit nem tudnak adni a cégnél (kb. 1000 embere van csak Magyarországon), várjak tovább gyed majd akár gyes alatt vagy keressek másik munkát.

Szerintem sem családbarát. Annak családbarát, akinek nem szűnik meg a munkahelye, nem akar terhesen új helyre váltani, legalább fél évig otthon akar maradni (ugye mondjuk lehet valaki vissza tudna menni heti 3-4 órában dolgozni, de legálisan nem teheti), aki be akarja adni a gyerekét 2 évesen bölcsibe vagy szül még két gyereket (ekkor a kicsi 8 éves koráig otthon maradhatsz) stb. Akinek egy gyereke van és akarna mellette dolgozni, annak azért komoly megkötései vannak…

márc. 5. 21:38
 17/44 A kérdező kommentje:

3 millió forintnyi csed.

Ez szép, és ez az óriási fizu különbségek szted okésak?

márc. 5. 21:46
 18/44 anonim ***** válasza:
26%

#17 Lehet nem, de nekem mondjuk minden napom a gimiben azzal telt, hogy tanultam olyan este 7-ig (mert én akartam).

Aztán az egyetemen (elvégeztem egy 5.5 éves képzést egyenesben), kb. az első három évemben minden nap reggel 8-tól este 10-ig tanultam kb. 3 óra szabadidővel. Majd az utolsó évben dolgoztam mellette. Utána kifizettem magamnak egy 2.5 éves képzést, amit munka mellett csináltam meg szintén.

Lehet nem érdemlem meg a fizu különbséget, de azért egy picit lehet többet tettem érte, mint valaki, aki végiglébecolta a gimit. És amúgy hányan vannak, akik többet keresnek nálam, pedig mondjuk csak egy asztalos vagy villanyszerelő képzést végeztek el. Én mindig úgy gondolom, hogyha mondjuk egy orvos/kutató stb. nem kapna plusz pénzt azért amit csinál, akkor senki nem vállalná, ezért szerintem vannak esetek, amikor jogos.

márc. 5. 22:14
 19/44 anonim ***** válasza:
13%
Jah és az egyetem alatt tanultam reggeltől estig alatt azt értem, hogy mivel nem voltak olyan jók a képességeim, mint néhány osztálytársnak, ezért a hétvégéim is rámentek. De így kitüntetéses diplomával végeztem.
márc. 5. 22:16
 20/44 anonim ***** válasza:
93%

Most elmész álláskeresési járadékra, utána pedig van még 45 nap türelmi idő a tb fizetésig ami kb 10ezer Ft.

Ha ezt sem tudod fizetni adhatsz be valami kérelmet szociális alapon de ha a férjed pl keres akkor esélytelen hogy megadják.

márc. 5. 22:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!