Lejárt a gyes 3eves lett. A TB-t fizetni kell? ha nem tudok most egyből dolgozni, most hirtelen kire hagyhatnám? az ovi ősszel lesz. A gyes után milyen ellátás van amíg a kicsi oviba megy? Gondolom nem vagyunk cserbenhagyva mi anyukák..vagy😥?
Logikus hogy egy anya nem tud elhelyezkedni amig a gyereke nincs az oviba/bölcsibe,
(pl.nalam megszűnt a cég miután eljöttem) Akkor honnan legyen még a TB-re is pénz?
(Van tartalékom de nem tartom fernek hogy erre menjen el/csak nehogy azt gondoljátok hogy nincs 10.e ft a bankszámlámon es ez a probléma)
Tehat az oviig biztos nem fogok tudni dolgozni, addig mit kellene megigényelni hogy legyen Tb-ellatasom az oviig -azaz -6-hónapon keresztül szeptemberig.
Van vmilyen lehetőség?
#10 Nem kell felvenni az ovinak, mivel aki tavaly augusztus 31-ig nem töltötte be a 3 évet az még nem óvodaközlteles csak szeptembertől.
Maximum fél eheti, ha van hely és van kapacitás beszoktatni. A többi gyerek már több mint fél éve oviba jár, tudják már mikor mit hogyan kell csinálni, vagy egy rendszer, most ő újonnan csöppenne bele, külön kellene vele foglalkozni, ami nehéz úgy ha ő a 25. gyerek a csoportban egy pedagógusra.
Blabla, az a baj hogy nehezen tudok elhelyezkedni, most nem reszletezem tény hogy olyan szakmákat valasztottam amiben nehéz elhelyezkedni főleg úgy hogy gondolni kell mivan ha: beteg, mivel eléggé beteges a gyerek .
Itt semmi megertes nincs kivetel az elsőt es köszönöm szépen neki!
Most ha azt irtam volna hogy bölcsis a gyerek es nem találtam állást akkor en lennék a dzar
Akkor én lennék a szar hogy igen mert elveszem más anyuka helyét aki dolgozna. Szoval ígyis ugyis egy sz.ar vagyok a legtöbb szemében.
Anno más orszagban/minden orszagban amit ismerek/a feleség tb ellátásban részesül ha a férje dolgozik.
Gratulálok a megértéseteknek!
Tipikus gondolkodás, mondjuk gondoltam hogy ilyen valaszokat kapok, de vhogy mindig remenykedek hogy vannak mégis jó emberek aztan csalódok
Nincs olyan munka a közelben , keleti vagyok. K-magyarország, közepes város megyeközponthoz 20km.
Van autóm csak most kell kis javítás rajta.
Jah, én is azt hittem, hogy mi milyen családbarát ország vagyunk.
10 évet dolgoztam, amikor terhesen munkahelyet váltottam az aktuális jogszabályokat végiggondolva, majd 10 nappal a gyerek születése előtt jogszabályt módosítottak attól a naptól. Így ugrott 3 millió forintnyi csed, rohadt jó volt erről értesülni az első csed utaláskor (nekem az hamarabb itt volt, mint a határozat). Mentünk ügyvédhez, nem érdemes fellebbezni, mindegy legalább nagyon szuper pozim van az új cégnél.
Jött a következő pofára esés, ugyan azt mondták, hogy számítanak rám, várnak vissza, de sajnos felvettek mégis valakit a helyemre, másik pozit nem tudnak adni a cégnél (kb. 1000 embere van csak Magyarországon), várjak tovább gyed majd akár gyes alatt vagy keressek másik munkát.
Szerintem sem családbarát. Annak családbarát, akinek nem szűnik meg a munkahelye, nem akar terhesen új helyre váltani, legalább fél évig otthon akar maradni (ugye mondjuk lehet valaki vissza tudna menni heti 3-4 órában dolgozni, de legálisan nem teheti), aki be akarja adni a gyerekét 2 évesen bölcsibe vagy szül még két gyereket (ekkor a kicsi 8 éves koráig otthon maradhatsz) stb. Akinek egy gyereke van és akarna mellette dolgozni, annak azért komoly megkötései vannak…
3 millió forintnyi csed.
Ez szép, és ez az óriási fizu különbségek szted okésak?
#17 Lehet nem, de nekem mondjuk minden napom a gimiben azzal telt, hogy tanultam olyan este 7-ig (mert én akartam).
Aztán az egyetemen (elvégeztem egy 5.5 éves képzést egyenesben), kb. az első három évemben minden nap reggel 8-tól este 10-ig tanultam kb. 3 óra szabadidővel. Majd az utolsó évben dolgoztam mellette. Utána kifizettem magamnak egy 2.5 éves képzést, amit munka mellett csináltam meg szintén.
Lehet nem érdemlem meg a fizu különbséget, de azért egy picit lehet többet tettem érte, mint valaki, aki végiglébecolta a gimit. És amúgy hányan vannak, akik többet keresnek nálam, pedig mondjuk csak egy asztalos vagy villanyszerelő képzést végeztek el. Én mindig úgy gondolom, hogyha mondjuk egy orvos/kutató stb. nem kapna plusz pénzt azért amit csinál, akkor senki nem vállalná, ezért szerintem vannak esetek, amikor jogos.
Most elmész álláskeresési járadékra, utána pedig van még 45 nap türelmi idő a tb fizetésig ami kb 10ezer Ft.
Ha ezt sem tudod fizetni adhatsz be valami kérelmet szociális alapon de ha a férjed pl keres akkor esélytelen hogy megadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!