Számomra meg éri igényelni a CSED/GYED-et 28 nappal szülés előtt?
Sziasztok! Bocsi, de sík hülye vagyok matekból, meg már bele bonyolódtam az egészbe...
Tehát 260.000 ft bruttóm van, kézhez 190.000 ft-ot kapok.
Április 11-re vagyok kiírva az első babánkkal.
Jelenleg is dolgozom. Pici gyerkekkel foglakozom, már harmadjára betegedtem meg, mert sajnos betegen hozzák be a hátrányos helyzetű gyerekeket az intézménybe...
Nem tudom, hogy menjek e táppénzre, vagy hogy bírjam ki, és 15 napos betegszabit vegyem majd igénybe? Hogy mikor kérvényezzem az ellátást... Teljesen elvesztem.
Én, az okos 😅 úgy számoltam, hogy a gyedem majd magasabb lenne, mint a táppénz, amit mondjuk akkor kapnék, ha márciustól elmennék.
Mit csináljak? 😅
Legvégső esetben tanácsadóhoz fogok fordulni, mi lenne számomra a legmegfelelőbb, de gondoltam, hátha van közöttetek tapasztalt, nem IQ hiányos ( mint én) anyuka, aki segíteni tudna.
Köszi szépen! 💓
Én táppénzen voltam 210 ezret kaptam .
Szülés napjázól igényeltem a csedet ami 360 ezret volt ezt kaptam 5.5 hómapig pontosabban asszem 168 nap vagy hogy jött ki.
Utána másfél évig 210 ezret ugyanúgy mint a táppénzen.majd az utolsó évben fogok kapni azt a kb 28 ezret amit mindenki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!