Lejárt a gyes 3eves lett. A TB-t fizetni kell? ha nem tudok most egyből dolgozni, most hirtelen kire hagyhatnám? az ovi ősszel lesz. A gyes után milyen ellátás van amíg a kicsi oviba megy? Gondolom nem vagyunk cserbenhagyva mi anyukák..vagy😥?
Logikus hogy egy anya nem tud elhelyezkedni amig a gyereke nincs az oviba/bölcsibe,
(pl.nalam megszűnt a cég miután eljöttem) Akkor honnan legyen még a TB-re is pénz?
(Van tartalékom de nem tartom fernek hogy erre menjen el/csak nehogy azt gondoljátok hogy nincs 10.e ft a bankszámlámon es ez a probléma)
Tehat az oviig biztos nem fogok tudni dolgozni, addig mit kellene megigényelni hogy legyen Tb-ellatasom az oviig -azaz -6-hónapon keresztül szeptemberig.
Van vmilyen lehetőség?
Szerintem álláskeresési. Másról nem tudok, mert igen, anyukaként bizony totál cserben vagyunk hagyva.
Na nem mintha az a GYES az olyan hatalmas nagy összeg lenne, de az tény, hogy legalább a járulékokat fedezi.
Bölcsibe lehet adni. De erre időben kellett volna gondolni.
Cserben hagyva? Így is baromi magas ellátások vannak idehaza.
Tavaly ilyenkor kellett volna gondolkodni, akkor volt bölcsi beíratkozás szeptembertől, nyáron kellett volna munkát keresned hogy ősszel tudj kezdeni és a gyerek kezdhesse a bölcsit.
Ha szerencséd van és véletlenül valami olyan mázlista helyen élsz ahol nincs dugig a bölcsi akkor most is megpróbálhatod beíratni és munkát keresni.
Másik lehetőség hogy még próbálod felvenni a kapcsolatot óvodákkal hátha van valahol hely ahova évközben felveszik, de nem szokták.
"Logikus hogy egy anya nem tud elhelyezkedni amig a gyereke nincs az oviba/bölcsibe,"
Az is logikus, hogy épeszű anyuka erre gondol még a gyes lejárta előtt, és a gyereket bizony beiratja q bölcsibe, és keres magának munkát
Az ovinak is fel kell vennie évközben, nem feltétlenül kell bölcsi. Nekem januári a gyerekem, és januárban kezdte az ovit, 2 nappal a szülinapja után.
De bölcsibe is úgy ment 2 gyerekem is, hogy felhívtam a bölcsit, következő hónapban már kezdhettünk is. Érdemes próbálkozni, ha csak ennyi kellene ahhoz, hogy dolgozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!