Elszámolták volna a GYED-et?
Nah 2. Alkalommal is nekifutok( kidobott a rendszer)
1.
A gyed összegét nem a mostani állapot határozza meg, hanem a jogosultság kezdetétől számolnak vissza.. nem befolyásolja a táppénzed
2. Napi összeget határoznak meg, erről kellene határozat is.
3. Mivel napi összeg, így a ferbruárban cscak 28 napra kapod ( márciusban)
4. Januárban még a decemberi szeribt kaptad, hoába növekedett neked az összeg a maximum emelésével.
Szia. Na ezt nem értem, miért a 1.5 évvel ezelőtti béremhez igazítják a mostani gyed emelést? Határozatot én még nem láttam. Kollegámnak akivel ugyanabban a helyzetben vagyunk (bér, gyerekek,kor) már idén januártól a 324 ezret utalták ki. Azt tudom, hogy napi összegben van. Viszont a 2023 februárit a 270ezerből számította ki, de miért a tavalyiból? 2021 decemberében viszont az akkori maximumot kaptam. Nem rég kiszámoltam, hogy valószínűleg nekem tavaly januárban 30 nappal számolta ki a 270.500at a 31 helyett.
- 280.000/31nap = br.9032ft
- 9032 x 30nap = br.270.960ft
30-as hónapoknál viszont br.261.770 ft volt.
Bocsánat, ha valahol nem jól fogalmaztam.
324 ezret biztos nem utaltak senkinek gyed-re.
Érdeklődj a kifizetőhelynél, ő fog legkorrektebb tájékoztatást adni.
Nem a mostani béredet veszek alapul a számításhoz.
3
Bruttóra gondol…
Ebben így tényleg csak a kifizetőhely dog rud i segíteni
7. -> 2021 Április. 2021 októberétől már kaptuk, ami akkor br. 234e volt. 2022 Januárjában már br. 270e a br. 280e helyett, amit fenntebb is írtam. Igazából már csak márciusban kapok egészet.
8. Igen azt tudom, köszönöm.
Ha emelik a minimálbért, akkor emelkedik a gyed maximális összege is. Csak akkor vizsgálják felül és emelkedik a gyed-ed automatikusan, ha a megállapított naptári napi alap ezt lehetővé teszi.
Mivel te már tavaly sem kaptad a maxot, ezért valahol valami sántít. A születése előtti béredet veszik alapul, ahogy azt feljebb már leírták, ez így korrekt, a jó isten sem fogja lekövetni, ha évi 5 fizetésemelést kapsz egyrészt, másrészt pedig ha anyuka veszi igénybe is pont így van, akkor is, ha előtte a bére a mostani gyedének a háromszorosa volt. Éppen elég segítség, hogy munka mellett apuka is igényelheti a gyed-et, ami sok esetben jóval több, mint amit anyuka kapna (hisz ezért igénylik), azért az már enyhe túlzás lenne, ha az apa gyedet még a növekvő béréhez is igazítanák apukának mindig, nem?
A történetben azt nem értem, hogyha szerinted már tavaly sem volt oké valami, akkor eddig mire vártatok az utánajárással? Nem értem, hogy miért annyira igénytelen sok ember a pénzügyeivel szemben, hogy fel sem tűnik neki, hogy jól kapja-e a fizetését, juttatásait, adókedvezményét, stb. Alap, hogy amikor fizetni kezdik, megnézem mennyit kaptam és az reális-e. Alap, hogy minden hónapban ràpillantok, hogy jó összeget kaptam-e és alap, hogy emelésnél februàrban ismét megnézem, hogy hozzàcsaptàk-e az emelést, ha nekem az tudom, hogy jàr.
Fordulj a kérdéseiddel a kifizetőhöz, ő fog tudni tájékoztatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!