Mikor jár a plusz 30 pont egyetemi felvételin?
Elvileg gyermekgondozásért jár 30 pont a felvi.hu szerint, ha valamelyik szülő kap támogatást a gyermek után. Nálunk apuka kapja a GYED-et, de én (anyuka) szeretnék felvételizni. Csak áprilisig jön a támogatás, akkor lesz 2 éves a kisfiam. A kérdésem az, hogy ha átkerül a nevemre a GYED, járna-e a plusz pont akkor is, ha áprilisban megszűnik a támogatás? Én egy jelentős összeggel kevesebbet kapnék mint vállakozó, ezért feleslegesen nem szeretném kivenni a zsebünkből, de tartok tőle, hogy a plusz pontok nélkül nem fognak felvenni, így ha megéri, akkor elindítom a procedúrát.
Sehol nem találtam értelmes 2025-ös leírást ezzel kapcsolatban, ezért kérdezem itt.
Kedves Utolsó!
Már van két diplomám, tehát ezt a kérdést akár el is engedhetjük. A kiváló minősítéses MA diploma után jár 400 pont, továbbá nyelvvizsga után 30, ezek megvannak. De sajnos jelenleg ez az egyik legnépszerűbb szak, tavaly úgy emlékszem, hogy 450 pont körül volt a felvételi határ, így nagyon nem mindegy, hogy számít-e vagy sem.
Kicsit későn döntöttem el, hogy megpróbálom így plusz pontot mással már nem tudok februárig szerezni.
Világosan ott van a képzésnél:
Az igazolási jogcímnek a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató megjelenése és a felvételi pontszámításhoz szükséges dokumentumok beküldésének végső határideje közötti időszakban fenn kell állnia.
Véletlenül elküldtem a felét 😂
Szóval a fenti, plusz a pontosítás ott, ahol felsorlja, hogyan lehet igazolni:
Az igazolási jogcímnek a Tájékoztató megjelenése és a dokumentumpótlás végső határideje közötti valamely időtartamban fenn kell állnia.
Csak keresni kellett volna.
Köszönöm!
Nem egyértelmű így sem, de biztosan én vagyok a hülye.
“A már rendelkezésre álló dokumentumokat 2025. február 15-ig,
az ezt követően szerzetteket pedig legkésőbb 2025. július 9-ig.”
Július 9 a pótlási határidő az érettségi miatt. Április és július között nem leszünk már GYED jogosultak, így nem fogják számítani. Jól értem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!