Ha az érettségi pontjaimat duplázom felvételinél, akkor utána azok még az intézményi pontokba is beszámítanak?
Sziasztok!
A felvételi pontszámítással kapcsolatban lenne egy nálam jobban hozzáértőhöz kérdésem. Az a helyzet, hogy van két előre hozott emelt szintű érettségim és azokat szeretném felhasználni, Angol 97% Történelem 89%. Eddig tiszta nekem, hogy ezeknek az összegét meg lehet kétszerezni. De vajon ez után is érvényesek ezek az intézményi pontokhoz? Elvégre, ha bizonyos százalék fölött teljesítesz érettségin arra is adnak pontot.
Duplázásra csak akkor van lehetőséged, ha olyan szakra szeretnél felvételizni, ahol a törit és az idegen nyelvet elfogadják érettségi pontot adó tárgynak.
A legtöbb egyetem esetében akkor adnak intézményi pontot az emelt érettségire, ha abból számítják az érettségi pontokat. De az új rendszerben már vannak egyetemek, amelyek bármely emelt érettségire adnak intézményi pontot. Illetve olyan egyetem is van, amelyik az emeltekre egyáltalán nem ad intézményi pontot.
Tehát nézd meg annak az egyetemnek a felvételi tájékoztatóját, ahová jelentkezni szeretnél, abból fog kiderülni, hogy náluk mi a pontos eljárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!