Elszámolták volna a GYED-et?
Elég jó oldalak vannak, ahol pontos leírást találni, hogy mennyi az annyi. Ha az embert érdekli és utána jár, megtalálja és kitudja számolni legalább kb. hogy mennyit kell kapnia. Én sem vagyok bérszámfejtő, sem tb ügyintéző, nem is sikerült forintra pontosan kiszámolnom, de legalább a nagyságrend megvolt.
Az új igénylők sem kapnak emeltet, csak ha az nekik jár.
Mindenkinek szülés előtti időszakból számolják a gyedét akár dolgozik, akár nem. Ez így fair. Arra az időszakra meghatároznak egy naptári napi alapot, aminek a 70%-a lesz a gyeded naponta, de maximum a minimálbér kétszeresének a 70%-a havonta, ami most nettó 243.600 ft. Ha emelkedik a minimálbér és neked több járna, mint a max gyed, ha nem lenne maximalizálva, akkor felülvizsgálják és emelik a gyededet, ha nem, akkor nem. Hogy értsd. Ha én a gyerekem születése előtt kerestem bruttó 350 ezer forintot és most ez alapján kapom a gyedet, akkor hiába dolgozom most 550 ezerért gyed mellett és hiába emelkedett a maximális gyed, az én gyedem nem fog.
Ha én most keresek 550 ezret és egy év múlva ez alapján számolják ki a gyedemet, akkor meg annyival többet kapok. Ez ilyen, de ennyi erővel mindenkinek a k*va anyját, aki utánunk vállalt gyereket és növekedett ezáltal a gyed alapja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!