Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Fizetett szabadságról-táppenzre?

Fizetett szabadságról-táppenzre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 2 éves kislányom aki decemberben töltötte a 2-őt.

Mar előtte elkezdtük intézni a munkahelyemmel a vissza menetelt.December 16-tól töltöm a fizetett szabadságom,ami január 29-ig tart.A fizetett szabadságom 8 órásként töltöm, de január 30-al 4 órásba tesznek vissza.

Várandós lettem,amit jeleztem a főnökömnek,nagyon örült hisz volt 2 vetélésem előtte,ugye emiatt veszélyeztetett terhes vagyok és nem kellene dolgoznom,főleg,hogy nehezeket emelünk a munkahelyemen.

Nos a kérdésem az lenne,ha január 27-el fel veteteném magam táppenzre, a táppénzem 8 óránként fogják számolni?Vagy vissza tesznek 4-be 30-al? :( sajnos az nagyon nagy érvágás lenne mert kb 70 ezer ft-ot kapnék ki..Illetve most kapom a gyest a kislányomra.. Ha táppenzre megyek kapom utána vagy az is megszűnik automatikusan?Sajnos a főnököm nem tud ezekre választ adni,mert ő is csak beosztott ebbe a nagy üzletbe, a "fentiek" pedig nem foglalkoznak ezekkel.Hálás lennék a segítségért!Köszönöm

jan. 23. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk van a cégnek egy könyvelője, aki tájékoztatást tud adni a főnöködnek a témáról.

Egyébként nem, attól, hogy 4 órás leszel, a jogviszonyod ugyanaz, ezért az általános szabályok szerint számolnak, jogosultságot megelőző második hónaptl visszafelé.

jan. 23. 09:43
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Akkor csak nem szeretett volna választ adni rá 🙂

jan. 23. 09:46
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Az biztos, hogy gyest kapni fogsz táppénz mellett. A másikhoz nem értek biztosan, de halandó emberként azt tippelném, hogy ha módosítotod a szerződésed 4 órára, akkor táppénznek is azt fogják fizetni. Gyorsan módosítsátok vissza az eredeti verzióra, ha jól értem a helyzetet, dolgoznod úgysem kell egy percet sem, nem lesz probléma, ha maradsz 8 órában szabi után is.
jan. 23. 09:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Még nincs új szerződésem,amíg nem töltöm le a szabimat.Ezert nem szeretném megvárni a legvégét és előtte menni táppenzre.

Köszönöm a segítséged!🙂

jan. 23. 09:50
 5/8 anonim ***** válasza:
3, nem jól tippelsz. :)
jan. 23. 11:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha nincs is még új szerződésed, akkor nincs kérdés.

A gyes ettől független, kapni fogod ugyanúgy.

jan. 24. 07:00
 7/8 anonim ***** válasza:
6, nem lesz, módosítás lesz. Ez nem új jogviszony, általános szabályok szerint számolunk belőle.
jan. 24. 08:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, akkor mondom úgy, hogyha még nem is módosult a kérdező szerződése, akkor pláne nincs miről beszélni. :) Így értettem.
jan. 24. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!