Fizetett szabadságról-táppenzre?
Sziasztok!
Van egy 2 éves kislányom aki decemberben töltötte a 2-őt.
Mar előtte elkezdtük intézni a munkahelyemmel a vissza menetelt.December 16-tól töltöm a fizetett szabadságom,ami január 29-ig tart.A fizetett szabadságom 8 órásként töltöm, de január 30-al 4 órásba tesznek vissza.
Várandós lettem,amit jeleztem a főnökömnek,nagyon örült hisz volt 2 vetélésem előtte,ugye emiatt veszélyeztetett terhes vagyok és nem kellene dolgoznom,főleg,hogy nehezeket emelünk a munkahelyemen.
Nos a kérdésem az lenne,ha január 27-el fel veteteném magam táppenzre, a táppénzem 8 óránként fogják számolni?Vagy vissza tesznek 4-be 30-al? :( sajnos az nagyon nagy érvágás lenne mert kb 70 ezer ft-ot kapnék ki..Illetve most kapom a gyest a kislányomra.. Ha táppenzre megyek kapom utána vagy az is megszűnik automatikusan?Sajnos a főnököm nem tud ezekre választ adni,mert ő is csak beosztott ebbe a nagy üzletbe, a "fentiek" pedig nem foglalkoznak ezekkel.Hálás lennék a segítségért!Köszönöm
Mondjuk van a cégnek egy könyvelője, aki tájékoztatást tud adni a főnöködnek a témáról.
Egyébként nem, attól, hogy 4 órás leszel, a jogviszonyod ugyanaz, ezért az általános szabályok szerint számolnak, jogosultságot megelőző második hónaptl visszafelé.
Köszönöm szépen!
Akkor csak nem szeretett volna választ adni rá 🙂
Még nincs új szerződésem,amíg nem töltöm le a szabimat.Ezert nem szeretném megvárni a legvégét és előtte menni táppenzre.
Köszönöm a segítséged!🙂
Ha nincs is még új szerződésed, akkor nincs kérdés.
A gyes ettől független, kapni fogod ugyanúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!