Családi adókedvezmény nyilatkozatot én értelmezem rosszul?
1es pont a gyermekem adatai. ez oké.
2-es pontnál x-elek, ha kérem havonta egyedül vagy 2.négyzetben ha osztva.
3-as pontot úgy értelmezem, ha külföldön dolgozom, de itthon jogosult vagyok rá, kérem.
4-es, kérem a járulékkedvezményt havonta, de csak az adómból, járulékból nem.
5-nél pedig hogy ha bontva akkor milyen arányban kérem, vagy hogy hány gyerek után kérem.
Ha én jogosult vagyok, mert van 2 kisgyerekem. De nem kérem havonta, akkor lényegében nem x-elek semmit a véleményem szerint.
A munkáltatóm mégis bex-eltette a 4-es pontot, mert szerine az jelenti azt, hogy nem kérem.
Nekem azt mondta a gazdaságis, hogy ha egy összegben kérem, akkor nem is kell ez a nyilatkozat, hanem az adóbevalláskor kell visszaigényelni... 🤷
Így végül én x-eltem a 4-est, mert a bevallásnál nem akartam ezzel szenvedni, de persze lehet, hogy hülyeséget mondott, nekem mondjuk nem volt akkora jelentősége 🙂
1, a 4-es pont azt jelenti, kéred a kedvezményt havonta, de csak szjaból, járulékból nem.
Ha nem akarod egyáltalán év közben érvényesíteni, nem kell nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!