Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Családi adókedvezmény nyilatko...

Családi adókedvezmény nyilatkozatot én értelmezem rosszul?

Figyelt kérdés

1es pont a gyermekem adatai. ez oké.

2-es pontnál x-elek, ha kérem havonta egyedül vagy 2.négyzetben ha osztva.

3-as pontot úgy értelmezem, ha külföldön dolgozom, de itthon jogosult vagyok rá, kérem.

4-es, kérem a járulékkedvezményt havonta, de csak az adómból, járulékból nem.

5-nél pedig hogy ha bontva akkor milyen arányban kérem, vagy hogy hány gyerek után kérem.

Ha én jogosult vagyok, mert van 2 kisgyerekem. De nem kérem havonta, akkor lényegében nem x-elek semmit a véleményem szerint.

A munkáltatóm mégis bex-eltette a 4-es pontot, mert szerine az jelenti azt, hogy nem kérem.

tegnapelőtt 08:32
 1/3 anonim ***** válasza:
52%

Nekem azt mondta a gazdaságis, hogy ha egy összegben kérem, akkor nem is kell ez a nyilatkozat, hanem az adóbevalláskor kell visszaigényelni... 🤷

Így végül én x-eltem a 4-est, mert a bevallásnál nem akartam ezzel szenvedni, de persze lehet, hogy hülyeséget mondott, nekem mondjuk nem volt akkora jelentősége 🙂

tegnapelőtt 09:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kéred év közben, ne add le.
tegnapelőtt 09:39
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

1, a 4-es pont azt jelenti, kéred a kedvezményt havonta, de csak szjaból, járulékból nem.

Ha nem akarod egyáltalán év közben érvényesíteni, nem kell nyilatkozni.

tegnapelőtt 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!