Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Babát várok, 2 hónapos terhes...

Babát várok, 2 hónapos terhes vagyok. A munkahelyen még próbaidő alatt vagyok. Ha elmegyek táppénzre(veszélyeztetett terhesség 9 kód) kirúghatnak?

Figyelt kérdés

#Próbaidő és terhesség
2021. dec. 27. 13:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
10%
Kirúghatnak, de NEM a terhesség miatt, ugyhogy valami más indokot keresnek. Mondjuk ha már másnap mész táppénzre, és nem mész be többet dolgozni, nem tudom, milyen kitalált indokkal rugnának ki.
2021. dec. 27. 14:43
 12/24 anonim ***** válasza:
98%
#11: Próbaidő, nem kell indok
2021. dec. 27. 14:45
 13/24 anonim ***** válasza:
91%

10es miért is pernyertesek? Próbaidő alatt indok nélkül felmondhatnak elég ha annyit mondanak hogy nem voltak megelégedve.

Viszont ha kiderül hogy a kérdező már a próbaidő alatt is tudott a terhességről és nem szólt akkor munkaügyi bíróságra is vihetik.

2021. dec. 27. 14:46
 14/24 anonim ***** válasza:
23%
Járj bő ruhákban és imátkozz, hogy ne rókázz napi 5ször 🤞😬.
2021. dec. 27. 14:50
 15/24 anonim ***** válasza:
91%

(Sajnos) 10-nek igaza van. Ha felmerül az, hogy a terhesség miatt rúgják ki, akkor az támadható még akkor is, ha a cégnek nem kell indokolnia elvileg. Röhej, de ez van. Nálunk két nap után ment el táppénzre egy kismama hathetesen, és igen, a "munkába állásig" bizony állományban volt speciális okok miatt végig. Annyi önkritikája volt, hogy legalább elhordta magát gyed után és nem jött vissza. Igaz, soha nem is dolgozott úgyhogy nem volt hova.

A neten is láttam ezzel kapcsolatban esetet, ott a kismama csak azért nem nyert, mert a munkahelyi levelezés alapján bizonyítható volt, hogy már a terhesség előtt is elégedetlenek voltak a munkájával. De az alapján nekem úgy tűnik hogy próbaidő ide vagy oda, a cégnél van a bizonyítás kényszere, ami nonszensz.

Nem segít a reproduktív, friss házas nők munkaerő piaci helyzetén, de valóban így van.

2021. dec. 27. 14:51
 16/24 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk én elsüllyednék a szégyentől ha ilyen aljas módon becsapnám a munkahelyem. És akkor se pampognék ha ennek híre menne és sehol se alkalmaznának utána
2021. dec. 27. 14:53
 17/24 anonim ***** válasza:
29%

13, azért, mert az indoklás nélkül nem azt jelenti, ok nélkül. Ha feltételezi, hogy a terhesség, keresőképtelenség az ok, hiszen bizonyíthatóan nem látott figyelmeztetést a munkára vonatkozóan, bátran perelhet. Ott a bizonyítási kényszer a munkáltatón van, egyenlő bánásmódra vonatkozó jogszabály tiltja, hogy eü ok (így várandósság) legyen az elbocsátás oka. Ha nincs minimum egy munkavállaló által igazoltan átvett, írásbeli figyelmeztetés, veszett ügy a munkáltatónak.

Nem csak az Mt-t kell betartani.

2021. dec. 27. 14:53
 18/24 anonim ***** válasza:
75%
#17: Akkor az a megoldás, hogy minden frissen felvett nőnek első nap a munkavédelmi oktatás mellé ki kell osztani egyből egy fegyelmit? Nonszensz azért már, hogy milyen szinten átesett a ló túloldalára ez a kényszeres szaporítás
2021. dec. 27. 15:00
 19/24 anonim ***** válasza:
34%

A kérdező sehol nem mondta, hogy előtte nem dolgozott. Új munkahelyről van szó.

Kérdező volt előtte folyamatos jogviszonyod? Mert akkor más szabályok vonatkoznak rád, mintha csak most kezdtél el dolgozni.

Nekem is így jött össze a baba. 16 évesen már diák melóztam, majd később lett állandó munkám. Ekkor kezdtünk el próbálkozni a babával, de nem jött össze. Kaptam egy jobb ajánlatot, és elment oda dolgozni, majd rá kb 2,5 hónapra terhes lettem, pedig már kivizsgálásokra mentünk volna. Nekem is komplikációkkal teli volt a terhesség, de valamennyit tudtam otthonról dolgozni home officeba.

2021. dec. 27. 15:02
 20/24 anonim ***** válasza:
86%
Ez az első munkahelyed?
2021. dec. 27. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!