Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mi van akkor ha nem vagyok...

Mi van akkor ha nem vagyok jogosult veszélyeztetett terhesség esetén táppénzre?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre kell mennem, viszont a szülésig nem leszek végig jogosult táppénzre, mert előtte nincs olyan hosszú biztosítási időszakom. Ilyekor mi történik?

Azt értem, hogy pénzt nem kapok, de ilyenkor mi van a munkaviszonyommal? Olyan mintha fizetésnélküli szabadságon lennék? Hallottam olyat, hogy általában ilyenkor kiveszik a szabadságukat, de mi van ha a munkáltató nem adja ki? Volt valaki hasonló helyzetben?

2021. dec. 5. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Erre egy könyvelő tudna hiteles választ adni. Az is jó kérdés, hogy ez hogyan befolyásolja a CSED-ed és GYED-ed. Plusz ők tudnak segíteni megtalálni a legjobb megoldást.
2021. dec. 5. 19:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Passzív táppénz már nem létezik, tehát nem lehetsz fizetés nélkül táppénzen. Ha lejár, vagy visszamész dolgozni, vagy felmondasz. Szabadságot annyit köteles kiadni a munkáltató, amennyi abban az évben részarányosan megillet. Mennyi táppénz jogosultságod van?
2021. dec. 5. 20:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nem valami jó. Ha elfogy a táppénzjogod, akkor fizetetlen távolléten leszel (ez nem fiz. nélküli szabadsag mert azt a munkáltatónak engedélyezni kell) és a biztosításod megszakad. Vagyis a szülés időpontjában nem leszel jogosult csedre. Ha partner a munkáltató akkor vedd ki a szabikat, és kérd 28 nappal előbb a csedet. Persze megkéne nézni,hogy úgy lenne e eleg idő.

A masik megoldás,hogy ha lejár a táppénz felmondasz és a szülésig munkanélkülin leszel. Akkor biztosított leszel,és jogosult leszel csedre, de itt ugye a min.bér alapjan fogják neked megállapítani ami nem valami sok. Mérlegelni kell,hogy most mennyit keresel, és a különböző lehetőségekkel hogy fogsz jól járni.

2021. dec. 5. 20:06
 4/5 anonim ***** válasza:
89%
Dolgozz ameddig bírod, de attól is függ mi miatt lettél veszélyeztet terhes. Ha valami banális oka van akkor 1-2 hónap nem hiszem, hogy problémát okozna
2021. dec. 5. 20:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha összesen van csak pár hónap munkaviszonyod az elmúlt 2 évben, akkor nem tudsz sem munkanélkülit igényelni, sem csed sem gyed nem fog járni.
2021. dec. 9. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!