Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha elmegyek terhesen táppénzre...

Ha elmegyek terhesen táppénzre, addig azon leszek míg meg nem szülök?

Figyelt kérdés
Mármint mikor van a szülési szabadság pl? Jelenleg 12 hetes terhes vagyok, határozatlan idejű munkaszerződésem van, úgy terveztem hogy kb novemberig dolgozom (gyógymasszőr vagyok), márciusra vagyok kiírva. Először táppénzre kell menni? Mi következik szülés után? Gyes, gyed? És a csed mikor jár?

2021. aug. 23. 10:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Csed a kiírt dátum előtti 28. naptól jár, erre mehetsz táppénz után.
2021. aug. 23. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nőgyógyász javaslatára a háziorvos vesz tp-re. A szülési szabadság 168 nap. 28 nappal szülés előtt már kérheted de a szülés napjától is. Ha letelik a 168 nap csed, akkor a gyerek 2 éves koráig gyeden vagy. A csed-gyed igénylőt a munkáltatódnak kell leadni. A gyerek 2-3 éves kora között gyesen vagy. Ha betölti a hármat akkor vagy visszamész dolgozni vagy leszámolsz.
2021. aug. 23. 10:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Úgy látom a gyes nem valami sok, így nem tudok vele otthon maradni 3 éves koráig.
2021. aug. 24. 08:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Finoman fogalmaztál. Nem sok... Én is visszamentem dolgozni 2 éves korában.
2021. aug. 24. 18:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Bocsánat akkor jól értem, hogy ha én nagyjából 3 hetet leszek táppénzen, utána a kiírt dátum előtt 28 nappal megkezdhetem a CSED-et? Attól függetlenül, hogy táppénzen vagyok? Egy helyen olvastam, hogy ha táppénzen vagy, akkor csak a szülést követően kezdheted meg a CSED-et és kicsit megzavarodtam..
2021. okt. 6. 06:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Jó a kérdés, én is várok erre választ. 🙂
2021. okt. 6. 15:10
 7/7 anonim ***** válasza:
A CSED előtti nappal le kell záratni a táppénzt. Nálam így volt.
2021. okt. 9. 18:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!