Ha előző szülés császár volt és általa magas rizikófaktorom van , akkor elmehetek táppénzre 3 hónapos terhesen?
A dokim kiírta a rizikófelmérő lapra, hogy magas rizikó, mert műtét volt a méhemen (első szülés császár)
Utána olvasva ez a veszélyeztetett terhesseg szinonimája.
Ebben az esetben elmehetek fizetett táppénzre 3 hónapos terhesen, vagy az csak akkor lehetséges, ha a munkaköröm körülményei veszélyesek ?
Nem igazán tudom kitől kérdezzem meg rajtatok kívül, védőnő? (Munkahelyemen még várnék felhozni a témát )
Köszönöm a segítséget!
Ha a munkahely körülmènyei veszèlyesek, azzal nem táppènzre kell menni hivatalosan, de tèny, hogy arra szoktak.
Viszont egy előzetes császár mèg nem jelent önmagában veszèlyeztetett terhességet. Ha így lenne, mondta volna a doki, ès táppènzre vesz.
Akkor lesz veszèlyeztett, ha valamilyen problémák áll fenn, (pl. Vèrzès), ès indokolt a kimèlès, pihenès.
Èn is így voltam, nekem is rá volt írva a papíromra, hogy magas rizikó, de dolgoztam 5 hónapig. Ès nem irodán, ètteremben. Eredetileg mèg tovább szerettem volna, de már nem bírtam a sok hajolgatást, nagyon fájt a derekam. Akkor szóltam a dokinak, ès mentem táppènzre.
10 hetesen mentem a háziorvoshoz a kiskönyvvel, már akkor megkérdezte, akarok-e táppénzre menni. Tesóm egy kolléganőjéről pár hétig csak annyit lehetett tudni, hogy nem jön dolgozni, majd egyszer telefonált, hogy 11 hetes terhes, a pozitív teszt után vetette magát táppénzre és szülésig nem is ment már vissza.
Szóval igen, tulkepp bármikor kiirathatod magad.
Köszönöm a segítséget
Szokott gorcsolni a hasam alul ha felallok ülő helyzetből pl de azt mondta doki lehet csak nő a méhem tehát így annyira nem volt szó hogy dolgozom e és mi a helyzet
Gondolom mert nem látta indokoltnak, hogy ezért táppénzre írasson.
Önmagában a magas rizikófaktor nem feltétlenül indok a lant azonnali letételére. Nekem előző vetélés miatt lett magas rizikójú a terhességem, de ez sem volt ok az azonnali táppénzre. Amikor akartam, akkor viszont rögtön megírta a nőgyógyász a papírt a háziorvosnak, hogy írjon ki. Az utolsó 3-3 és fél hónapot kívántam itthon tölteni, de azt már nem bántam, mert a tré alvás miatt már nagyon fáradt voltam állandóan.
Én első terhesseggel 7 hónapos korig dolgoztam sokszor nagy gyaloglásokkal.
Nekem jót tett a mozgás akkor, gondtalan terhességem volt
Utána szabadságot vettem ki és utolsó havi táppénz
A mostani más , rosszabbul viselem, igaz lefáraszt a kisgyermekem is itthon, már nem tehetem meg pocakkal hogy délután is aludjak vagy délig
De begörcsöl is, nyom ha emelem a gyerekem és kicsit sok stressz ért míg nem tudtuk a babahirt ami miatt aggódom is hogy ne legyen baja a gyereknek
Ha ezek nem táppénz indokok h császár és magas rizikó akkor nem megyek de ha lett volna eselyem, maradtam volna inkább itthon és hamarabb kivettem volna bölcsiből a kicsit, hogy mig nincs teso, együtt tudjunk lenni többet kettesbe.
Köszönöm az infokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!