Ez befolyásolná az ellátást amit kapnék?
Figyelt kérdés
Régóta folyamatos munkaviszonyom van, határozatlan szerződéssel. Szeretem a munkámat ameddig lehet szeretnék is dolgozni.
Jelenleg az első babánkat várjuk a férjemmel, és szeretnénk, ha a baba külföldön születne, utána pedig pár hónap múlva hazajönnénk. (A férjem külföldi állampolgár)
Nyilván emiatt a kb. 3 hónap miatt, amit kint töltenénk a baba születése előtt nem szeretnék felmondani a munkahelyemen.
Ilyen esetben mit lehet tenni? Opció a fizetés nélküli szabadság az utolsó hónapokban? Utána pedig meg a baba születése előtti 1 hónapban igényelni a CSED-et?
Repülni ha jól tudom max. 30 hetesen lehet utoljára, így maximum addig tudnék dolgozni/itthon lenni.
2021. aug. 11. 15:30
2/7 anonim válasza:
Táppénz alatt nem mehet külföldre.
3/7 A kérdező kommentje:
Igen, táppénz alatt nem lehet elutazni, az sajnos nem jó megoldás.
2021. aug. 11. 19:05
4/7 A kérdező kommentje:
Ezért is gondoltam a fizetés nélkülire.
2021. aug. 11. 19:06
5/7 anonim válasza:
Fizetés nélküli szabadság alatt szünetel a biztosításod. Ha végre ez alatt szülsz meg bukod az ellátásokat.
7/7 anonim válasza:
home office-t nem tudod megbeszélni? szabid mennyid van? 28 nappal a kiírt dátum előtt kérheted a csedet, plusz ha van 20-25 nap szabid az is már 8-10 hetet lefed
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!