Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha van egy kisgyermekem, és...

Ha van egy kisgyermekem, és elmegyek egyetemre tanulni , kapok vmilyen juttatást? TAGY vagy vmit? Bocsi ha fura a kérdés, de kiváncsi lennék van-e az anyukáknak vmilyen támogatás ha továbbképzésben gondolkodnak?

Figyelt kérdés

nov. 26. 10:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Alapból sokan akkor szoktak elvégezni továbbképzést amikor otthon vannak a gyerekkel cseden és gyeden. A gyereknevelés és az egyetemi tanulmányaid nem függnek össze.
nov. 26. 11:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nappali tagozatra mész ott esetleg kaphatsz szociális ösztöndíjat, de az havi pár ezer forint. A bölcsi valószínűleg drágább lesz a gyereknek, mint amennyi szociális ösztöndíjat lehet kapni.

Ha 30 alatt vagy és tervezel még gyereket, akkor fel lehet venni diákhitelt, amit ha 30 éves korod előtt születik újabb baba akkor nem kell visszafizetni, vagy ha 2 gyereked lesz a felét elengesik vagy ha 3 gyereked lesz akkor szintén az egészet elengedik. De ha valami nem teljesül be lehet vele szívni, a diákhitel ék nagyon nem baráti a kamata. (Kamatot sem kell fizetni a gyerek/a legfiatalabb gyerek 3 éves koráig)

nov. 26. 16:35
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen az infót!!

Már 34 vagyok mindenből kiestem , vagyis nem a Csend gyedbol hanem a kedvezményekbol.

A kicsi mar 3 éves , dolgoztam, bölcsibe ment a kicsi stb, +végeztem tanfolyamot DE most elveszítettem a munkám és nem tudok munkat találni vagyis félek nagyon az álláskereséstol a visszaútasitastól inkább képeznek magam tovább..

nov. 27. 13:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Képeznem magam tovább -kijavitotta
nov. 27. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!