Jogosult lehetek valamilyen támogatásra? (CSED/GYED/GYES)
Az a helyzet, hogy nem itthon terveztem szülni, de közbe jött valami és október elején haza kellett jönnöm. Október 24-én szültem és nem tudom mire lehetek jogosult.
Az elmúlt 2 évben úgy van meg a 365 nap biztosított jogviszony, hogy van benne félév külföldi munka, az beleszámít, ugye?
A külföldi munkám aug 31-el ért véget, itthon egy ismerős bejelentett a cègébe okt. 17-én (szóval szülés előtt 1 héttel) hátha hamarabb rendeződik a tb-m. Szóval papíron dolgozom, nem mentem táppénzre, se szülési szabadságra, ilyenkor mi a teendő? Meg tudok így bármit is igényelni? Vagy szüntessem meg a munkaviszonyt? Esetleg utólag ki lehet írni a szülési szabadságot és igényelhetek CSEDet?
Előre is köszönöm a segítséget.
A munkaviszonyt semmiképp se szűntesd meg!!!
Ahogy az előttem lévő írta, az ismerősöd cégénél add le a CSED igénylést, csatold mellé a külföldi jogviszonyaidról az igazolást aztán kiderül jogosult vagy-e rá vagy sem. Ha jogosult vagy rá akkor a szülés napjától szülési szabadságon leszel a szülési szabadság idejére jár a CSED.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!