Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Táppénz, CSED, GYED számításáv...

Táppénz, CSED, GYED számításával kapcsolatban van itt, aki képben van?

Figyelt kérdés

És esetleg ha leírom privátban a pontos adatokat, tudna segíteni?

A “szerintem” válaszok, meg a véleményezések sokra nem visznek, viszont én meg már elakadtam benne…

nov. 26. 08:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Igen, írj!
nov. 26. 08:23
 2/14 anonim ***** válasza:
69%
Írhatsz nekem is!
nov. 26. 08:56
 3/14 anonim ***** válasza:
19%
Ingyen nincs.
nov. 26. 09:05
 4/14 A kérdező kommentje:

És te leinformálható vagy?

Referenciád van?

Mennyi a tarifád?

Vagy ezt csak úgy ideírtad, mert nem lehet olyan kérdés az oldalon, amire valaki ne szóljon be…🤔

nov. 26. 09:21
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, én értek hozzá, ezzel foglalkozom, de bevallom, nem ajánlom, hogy itt bárkinek szó nélkül elhidd, amit privátban ír. Bődületesen sötét kollégák vannak itt az oldalon, sajnos, rendszeres, hogy korrekt, hibátlan, jogszabállyal alátámasztott válaszokba kötnek bele a hiányos tudásukkal. Jobban jársz, ha leírod ide az adatokat, hogy legalább javítani tudjuk...
nov. 26. 10:22
 6/14 A kérdező kommentje:

Nagy vonalakban (részleteket ide nem szeretnék írni, mert imádják a kérdéstől elvonatkoztatva elemezgetni mások életét).

Március 11 szűnt meg a munkaviszonyom.

Ezután kaptam álláskeresési járadékot (március 18-május 10.)

Utána GYET-re mentem.

Június 11-től van újra bejelentett munkaviszonyom (a GYET mellett), tehát 30 napnál picit több lett a kieső idő.

Október 1-től vagyok táppénzen.

És december 1-től igényeltem a CSED-et.

Viszont a 180 meg 120 napok visszaszámolva egybefüggően nincsenek meg, ezért a kérdés.

(365 nap 2 éven belül megvan + szülés időpontjában biztosított leszek.)

És e kettőnek az alapja érdekel, miből számítják, mert a neten sajnos különféle verziókat is olvastam, nem egyértelmű.

nov. 26. 11:21
 7/14 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Pedig kedves kérdező elég egyértelmű a törvény: a te életedben a szerződés szerinti béred lesz az alapja. Ez azt jelenti, hogy a szerződesedet 300000 Ft bruttó jövedelemre írták meg, akkor abból fognak számolni.
nov. 26. 12:06
 8/14 anonim ***** válasza:
33%

7, a szerződés szerintihez kellene 180 nap olyamatos biztosításban töltött idő, de neki az nem lesz meg.

minimálbér (kivéve, ha a szerződés szerinti ennél alacsonyabb).

nov. 26. 12:12
 9/14 A kérdező kommentje:

Igen, ilyet IS olvastam.

Aztán olyat is, hogy beleszàmít az álláskeresési.

Olyat is, hogy nem, azt átugorják, és visszafele keresnek még napokat.

Amit meg te írsz, azt egész pontosan úgy írták, minimálbér !kétszerese!, kivéve, ha kevesebb, akkor a szerződés szerinti.

Ha nem találtam volna különféle infokat, nem bizonytalanodok el.

nov. 26. 12:18
 10/14 Bogica0616 ***** válasza:
3. Amennyiben az 1. pontban meghatározott időtartam alatt az igénylő sem 180 napi sem 120 napi figyelembe vehető jövedelemmel nem rendelkezik, azonban van a jogosultság kezdő napját megelőzően 180 nap – Tbj. 6. § szerinti – folyamatos biztosításban töltött ideje, akkor a gyermekgondozási díj naptári napi alapját az ellátásra való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyában elért – legalább 30 napnyi - tényleges jövedelem, ennek hiányában a szerződés szerinti jövedelem figyelembevételével kell megállapítani.
nov. 26. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!