Táppénz, CSED, GYED számításával kapcsolatban van itt, aki képben van?
És esetleg ha leírom privátban a pontos adatokat, tudna segíteni?
A “szerintem” válaszok, meg a véleményezések sokra nem visznek, viszont én meg már elakadtam benne…
És te leinformálható vagy?
Referenciád van?
Mennyi a tarifád?
Vagy ezt csak úgy ideírtad, mert nem lehet olyan kérdés az oldalon, amire valaki ne szóljon be…🤔
Nagy vonalakban (részleteket ide nem szeretnék írni, mert imádják a kérdéstől elvonatkoztatva elemezgetni mások életét).
Március 11 szűnt meg a munkaviszonyom.
Ezután kaptam álláskeresési járadékot (március 18-május 10.)
Utána GYET-re mentem.
Június 11-től van újra bejelentett munkaviszonyom (a GYET mellett), tehát 30 napnál picit több lett a kieső idő.
Október 1-től vagyok táppénzen.
És december 1-től igényeltem a CSED-et.
Viszont a 180 meg 120 napok visszaszámolva egybefüggően nincsenek meg, ezért a kérdés.
(365 nap 2 éven belül megvan + szülés időpontjában biztosított leszek.)
És e kettőnek az alapja érdekel, miből számítják, mert a neten sajnos különféle verziókat is olvastam, nem egyértelmű.
7, a szerződés szerintihez kellene 180 nap olyamatos biztosításban töltött idő, de neki az nem lesz meg.
minimálbér (kivéve, ha a szerződés szerinti ennél alacsonyabb).
Igen, ilyet IS olvastam.
Aztán olyat is, hogy beleszàmít az álláskeresési.
Olyat is, hogy nem, azt átugorják, és visszafele keresnek még napokat.
Amit meg te írsz, azt egész pontosan úgy írták, minimálbér !kétszerese!, kivéve, ha kevesebb, akkor a szerződés szerinti.
Ha nem találtam volna különféle infokat, nem bizonytalanodok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!