Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szülés után mikor kell intézni...

Szülés után mikor kell intézni a Csedet?

Figyelt kérdés

Szülésig táppénzen leszek.

Utánna mennyi időn belül kell elintézni hogy kapjak Csedet illetve gyedet?

Úgy emlékszem anno ezeket egyszerre intéztem de már nem emlékszem hogy mikor.

Illetve mikor iratok, papírok kellenek hozzá?

ma 09:12
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Nekem a munkahelyem adott papírt, amikor megszültem. Ott a lapon a csed és gyed együtt szerepelt. Nem kellett 2x töltenem papírt. Most is így lesz decemberben.
ma 09:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Fél éven belül kell intézni, de majd csak akkor tudod, ha megérkeznek a baba papírjai. Leginkább a születési anyakönyvi kivonat, valamint a taj kártya. Ez kb 2-3 hét. Egyszerűbb, ha a szülés várható ideje előtt igényled, akkor csak a kiskönyved másolata kell. A baba iratait pedig elég később bemutatni. Addig se vagy ellátatlan.
ma 09:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Van közös igénylő, akkor kell igényelni, ha megvannak a gyerek papírjai. Azt hiszem talán az adószáma nem kell hozzá, de már nem emlékszem pontosan. Szóval kb. szülés után 2-4 héttel lehet legkorábban.
ma 09:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem mindegy a munkáltatód kifizetőhely vagy sem. Nekem az, így én a szülés előtt adtam le egyben egy papíron a csed, gyed kérelmet. Én a kiskönyv szerinti szülés napja előtt 30 nappal kértem. A baba adatait a szülés után adtam meg.

Szóval ez a kérdés kifizető hely-e a céged vagy sem? Mert ha nem neked kell intézned a papírokat

ma 11:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Szülés előtt max 28 nappal lehet igényelni. Ha nem kifizetőhely a munkáltató, akkor is oda kell beadni a papírokat, ők továbbítják a kormányhivatalnak. Csak nyílván ez hosszabb folyamat, mintha kifizetőhely lenne.
ma 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!