Mit és hol kell/lehet intézni szülés után?
Az anyaságit és a családit a kormányablakban tudod intézni. Az anyaságihoz kell a védőnőtől kapott igazolás,amin az áll,hogy részt vettél a terhes gondozáson, valamint a baba születési anyakönyvi kivonata kell mind a kettő höz. Nálunk azt kb. 2 héttel a szülés után kaptuk meg,nekünk kellett menni érte a polgármesteri hivatalba.
Az őnkormányzati pénz az mindenhol máshogy van,nálunk ezt szintén a polgálmesteri hivatalba intézték,de küldtek róla egy értesítést,hogy jár, és hogy x időpontokban átvehető itt és itt.
Ha megvan a taj kártyája, anyakönyve, lakcímigazolója a babának, intézheted a pénzügyeket. Általán 1-2 hét.
A korábban megigényelt csedhez ne felejtsd el a baba adatait pótolni szülés után x munkanapon belül! Ha személyesen intézed a többit kormányablaknál, vigyél magaddal mindenféle hivatalos papírt, kártyát, az a biztos. Én a házasságit itthon felejtettem, úgyhogy szaladhattam haza érte. Bár lehet, hogy azt már gyeshez kérték, nem családihoz.
Ha az adóazonosítót is megkapod, vagy lekérdezed hivatalból, pótold a számot, és a többi adatot az adókedvezményhez az igénylő munkáltatójának! (Gondolom magzat után is igényeltétek, vagy te vagy a férjed.)
Nem vagyunk házasok :)
Az adókedvezményt jövőre igényelem egybe.
Gondolom itt arra gondolsz, amit a magzat 12.hete után lehet. Kértem róla igazolást akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!