Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mit és hol kell/lehet intézni...

Mit és hol kell/lehet intézni szülés után?

Figyelt kérdés
A Csed-et felvettem 28 nappal előbb, és ezzel együtt a Gyed-et is intézte a munkàltatóm, úgyhogy ezekről le van a gond. A családi pótlékot/egyszeri anyasági támogatást mikor intézzem a szülés után? Mik kellenek hozzá? Nekem kell bemennem elintézni ezeket mindenkepp? És pontosan hova? Illetve az önkormányzat is ad valami egyszeri pénzt. Tud valaki hasznos infokat ezzel kapcsolatban? Köszönöm
2018. aug. 29. 12:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Az anyaságit és a családit a kormányablakban tudod intézni. Az anyaságihoz kell a védőnőtől kapott igazolás,amin az áll,hogy részt vettél a terhes gondozáson, valamint a baba születési anyakönyvi kivonata kell mind a kettő höz. Nálunk azt kb. 2 héttel a szülés után kaptuk meg,nekünk kellett menni érte a polgármesteri hivatalba.

Az őnkormányzati pénz az mindenhol máshogy van,nálunk ezt szintén a polgálmesteri hivatalba intézték,de küldtek róla egy értesítést,hogy jár, és hogy x időpontokban átvehető itt és itt.

2018. aug. 29. 12:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Kormányablakba kell bevinni a kérvényt, én magam vittem be. Az anyasági támogatáshoz kell a védőnői igazolás is, de mondjuk én szülés után a kórhàzban is kaptam. Egyébként a nyomtatványokban szerepel, hogy mit kell hozzá csatolni. A családihoz, ha jól emlékszem a születési anyakönyvi papir is kellett. Egyébként 5 perces művelet volt. Kb 1 hetes volt a kisfiam, mikor leadtam a papírokat.
2018. aug. 29. 12:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha megvan a taj kártyája, anyakönyve, lakcímigazolója a babának, intézheted a pénzügyeket. Általán 1-2 hét.

A korábban megigényelt csedhez ne felejtsd el a baba adatait pótolni szülés után x munkanapon belül! Ha személyesen intézed a többit kormányablaknál, vigyél magaddal mindenféle hivatalos papírt, kártyát, az a biztos. Én a házasságit itthon felejtettem, úgyhogy szaladhattam haza érte. Bár lehet, hogy azt már gyeshez kérték, nem családihoz.

Ha az adóazonosítót is megkapod, vagy lekérdezed hivatalból, pótold a számot, és a többi adatot az adókedvezményhez az igénylő munkáltatójának! (Gondolom magzat után is igényeltétek, vagy te vagy a férjed.)

2018. aug. 29. 15:22
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk házasok :)

Az adókedvezményt jövőre igényelem egybe.

Gondolom itt arra gondolsz, amit a magzat 12.hete után lehet. Kértem róla igazolást akkor.

2018. aug. 30. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!