Járna erre táppénz?
Visszamentem dolgozni, mellette gyeden vagyok még. Most jelenleg szabin vagyok, viszont már csak pár napom maradt a szabimbol. A baj, hogy a kisfiam állandóan taknyos es emiatt a bölcsibe sem szokott még be. (Ez egyébként nem sem rajtunk múlott, mert eddig meg még hely sem volt, így csoda, hogy egyáltalán be tudtuk adni bölcsibe a nyár közepén.)
Az sem rajtunk múlott, hogy mostegyek vissza dolgozni. Röviden, a szükség nagy úr és a tulajdonos megfenyegetett, hogy ha kell az állásom akkor menjek most vissza. (Sajnos nincs egyelőre másik állásom, így elfogadtam ezt, de tudom, hogy ilyet ő nem tehetett volna meg.)
Az remélem nyilvánvaló, hogy ezek után kicsit sem érdekel, hogy mi a munkahely érdeke, mert ahol tudtak kisztúrtak velem a múltban is, de erre nem szeretnék most bővebben kitérni. Az érdekel, milyen lehetőségeink vannak a kérdésben feltett helyzettel kapcsolatban. Pár éve emlékszem egy kolléganőm szabi alatt autobalesetet szenvedett és ő simán visszaíratta magát táppénzre amíg kórházban volt. Akkor gondolom így is lehet, vagy ugyanarra a gyerekre nem lehet egyszerre táppénzt és gyedet is kapni? Köszi ha segítesz, és kérlek ne itelkezzetek, nem élitek az életem. Nem jótanacs kell, csupán a jogi vonatkozásai a helyzetnek.
Jól értem, azért szeretnél GYÁP-ra menni, hogy megtold a szabid, és be tudd szoktatni a gyereket bölcsibe?
Szerintem ez így nem fog működni, hiszen GYÁP-ra beteg gyermekkel mehetsz, a beteg gyermek meg nem mehet közösségbe.
Amúgy táppénz alatt kirúghatnak, csak annyi, hogy akkor lép hatályba, ha táppénzről visszamész.
Értem amit mondasz de nem.
Most pl beteg a gyerek és itthon vagyok vele ugye szabin (fogy a szabim emiatt, holott nem tudom pl beszoktatni most)
Normálisan nem az lenne, hogy mivel beteg így táppénzen lennék vele…?
Nem megyek vele betegen kozossegbe sem szabin sem táppénzen. (Nyilván táppénzen jogszerűtlen is lenne) De valahogy be kell szoktatnom és ha elfogy a szabim akkor már fogalmam sincs mit tudok majd tenni.
Már az sem érdekel ha kirúgnak. (Amúgy mivel végkielégítést kellene fizetnie nem fog kirúgni...)
Azt már számításaim szerint kivetette velem amivel rendelkezhetne.
Erre az évre járna nekem 29 nap. (Gyerekes potszabival) abból jelenleg megvan még 16 nap. Abból most 8 nap után kellene visszamennem. Konkrétan egész aug-dec végéig 3!!! napot hagyhattam benn meg a karácsonyi 5, de arról sem én rendelkeztem..
Egy ideje dönthet úgy a munkáltató, hogy üzleti érdekre hivatkozva egyáltalán nem adja ki adott évben a szabadságot.
Erre az évre kizárt hogy 29 nap járjon, hacsak nem január 1-en álltál újra munkába. A szabadság időarányosan jár. Tehát ha pl júniusban kezdesz, akkor a fele. Vagy ez még a bennmaradt szabid?
Persze bennmaradt. 3 fiam van (a nagyok ikrek) és az ikrek meg a kicsi kozott is visszamentem dolgozni, de akkor nem vettem ki még a szabim, mert terhes lettem és mentem egyből táppénzre. (Hát ezért is utalnak, pedig aztán kb mindenki ezt csinálta a kornyezetemben akinek kis korkulonbseggel lettek gyerekei)
Igazad van le kellett vna osztani mert nem jan1 hanem marcius 1 volt a kezdesem. Még van pár napja amivel rendelkezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!