2014.10.26-án jár le a GYEDem.2. terhesség alatt (2014 végén lenne) is elmehetek táppénzre mint az elsővel (a 2014-es GYED EXTRA alapján)? Járna nekem egyszerre a GYES és TÁPPÉNZ is? Vagy csak a GYES (1. után) és szülés után a TGYÁS (2. után)?
De, a gyed extra miatt, táppénz mellett kérheti a gyest is a nagyobbik gyerek 3 éves koráig. Ezt nekem pont a bérszámfejtőnk mondta, mert én is kismama vagyok, de a lányom májusban lesz 3 éves és tavaly még nem lehetett kérni a gyest teljes munkaidő mellett és táppénz alatt, így nálunk a nagymama nevén volt a gyes, mivel dolgoztam is heti 35 órában. Viszont most januárban szóltak a személyzetisek, hogy ha akarom táppénz alatt is kérhetem a gyest a lányom után.
Vagyis lejár a gyeded októberben, akkor jelzed a munkáltatónak, hogy szeretnél visszamenni dolgozni. Akkor kiadják a szabikat, de már a szabi alatt igényelheted a gyest, vagyis október 27-től, majd ha közben terhes leszel, akkor a szabi lejárta után elmehetsz táppénzre, ha az orvos táppénzre vesz, de a gyest nem kell lemondanod táppénz alatt. Viszont a munkáltatónak jelezd majd írásban a terhességed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!