Gyes után 5 hónapig munka majd álláskeresési majd egyéni vállalkozóként munka 3 hónapig. A maradék 2 hónapra mehetek táppénzre? Csed jarna? Gyed alatt ismét dolgoznék 4 órában.
A baba váratlanul jött, de szeretettel várjuk! :)
Elbocsátottak és utána lettem állapotos.
Már dolgozom a vállalkozsomban, amit a szülés után 6.hónaptól szeretnék folytatni.
Kaphatok táppénzt és csed-t?
Kicsit zavaros amit írsz. Meddig folyósították az álláskeresésit? A GYES alatt volt munkaviszonyod?
Táppénzre mehetsz.
CSED akkor jár, ha a szülés napját megelőző 2 évben volt 365 nap biztosításod. Ebbe beleszámít a táppénz, az EV, az álláskeresési, a munkaviszony, és ha a GYES alatt a munkahelyeden fizetés nélküli szabadságon voltál, akkor az is.
Persze gyes alatt volt munkaviszonyom, előtte 10 évig. Gyes után 5 hónapra szűnt meg, utána álláskeresési (25napra rá) itt a maximumot kapom. Ez lejár amikor én a 4.hónapban vagyok.
Majd egyből EV most melózom ebben, de mivel fizikai munka, ezért 7 hónaposan szeretnék táppénzt igényelni.
Köszönöm szépen hogy válaszoltál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!