Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha próbaidő alatt elküldtek a...

Ha próbaidő alatt elküldtek a munkahelyemről milyen támogatásokra vagyok jogosult?

Figyelt kérdés
10 hetes terhes vagyok és én már mikor kiderült hogy terhes vagyok elmondtam a főnökömnek. Jan.7ig lettem volna próbaidős, de az intézményvezető már akkor közös megegyezéses felmondást ajánlott mikor elmondtam. Mondtam megpróbálok addig dolgozni, ameddig bírom, de hogy anno trombózis, embóliám volt így lehet veszélyeztetett leszek és az orvos nem fog engedni. Náthás lettem, begörcsöltem és hasba is rúgott az egyik kisgyerek, mivel bölcsibe dolgoztam. A főnököm szabit írt arra a hétre, mert hogy az több pénz és ne menjek még táppénzre. Ezen a héten se vagyok még túl jól, ezért azt mondta még ír szabit mert úgyis ki kell venni. Aztán hétfőn felhívott a nagyfőnök és közölte hogy azonnali hatállyal felmond nekem. Mennyire jogos ez így ? Én őszinte voltam már a legelején, de ők nem akarták hogy táppénzre menjek. Előtte jún.29.én szűnt meg az előző munkahelyemen a munkaviszonyom, ahol 1 évet dolgoztam. Csökkentek a megrendelések, így több embert elküldtek. Megvan igazából az elmúlt 2 évben a biztosított 365 nap munkaviszonyom. Mire vagyok így jogosult? Hova kellene bemennem érdeklődni?
2019. nov. 20. 11:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
96%

De próba idő alatti felmondásnál NEM KELL indokolni!

Semmire nem kell hivatkoznia a munkáltatónak, sem nem megfelelő munkavégzésre, sem terhességre (erre nyilván nem is fog), hiszen indoklás nélkül szüntetheti meg a munkaviszonyt. CSAK mert próbaidő alatt van, és köszöni szépen.

2019. nov. 25. 14:30
 12/13 anonim ***** válasza:
13%

Utolsó nincs igazad. A munkavállalónak nem kötelessége megindokolni, hogy miért küldi el. Ha perre viszi a munkavállaló, mert ő úgy gondolja, hogy hátrányos megkülönböztetés miatt rúgták ki, akkor a bírónak igenis meg kell indokolni, hogy azért rúgta ki, mert lassú volt a munkában, és nem azért, mert terhes. Az indokát pedig tanúkkal és bizonyítékokkal kell alátámasztania.

A bíróságon nem állja meg a helyét az, hogy azért rúgtam ki, mert olyan kedvem volt. A bíró is tisztában van vele, hogy jó munkaerőt nem rúgunk ki csak úgy, mert olyan kedvem van.

Ha pedig nem volt jó munkaerő, nem volt pénze finanszírozni a munkavállalót, arra bizonyítékot kell fel mutatnia.

Így működnek a perek.

2019. nov. 25. 14:38
 13/13 anonim ***** válasza:
89%

Fogdd mert fel, hogy az nem hátrányos megkülönböztetés, hogy valaki SZÁNT SZÁNDÉKKAL felcsináltatja magát, aztán meg még ő kéri ki magának, hogy nem tapsikolnak neki, hogy pár hónap meló után lelép, anélkül hogy bármit is letett volna az asztalra. A próbaidő pont erre való, INDOKLÁS NÉLKÜL fel lehet mondani, pont! Ennyi erővel mindenki, akit elküldtek próbaidő alatt mehetne verni az asztalt és pereskedhetne. De persze nyugodtan, lehet menni minden hülyeséggel a bíróságra sírni, csak nem kell hisztizni mikor elhajtják őket a fenébe.

Ha már itt tartunk, én speciel nem egy ilyet láttam, pl ahol a hölgyike már eleve terhesen ment interjúra, letagadta, majd mikor próbaidő alatt elküldik, akkor még ő hőbörgött és rohan pereskedni. El is utasították, mint a sicc.

Ha a munkáltató nagyon akar, igen is talál indokot!

Ne higgyük már azt, hogy ez ilyen egyszerűen működik, hogy csak mert ostoba voltam és próbaidő alatt felcsináltattam magam, akkor nekem jogom van mindenhez.... Semmi értelme nem lenne a próbaidőnek, ha minden ezidő alatt történő elbocsátás miatt mindenki futna a bíróságra. Abszurd.

2019. nov. 25. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!