Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elküldtek a munkahelyemről a...

Elküldtek a munkahelyemről a próbaidő lejárta után, de az elszámoló lapon nem világos valami! Ez mitjelent? Képpel

Figyelt kérdés

Most 15.én lejárt a 3 hónapos próbaidőn, közcélú voltam, havi 61ezret kaptam! Fél havi fizetést kéne most igy kapnom, de az elszámoló lapon valamilyen levonásról irnak,amit nemértek! A 3 hónap alatt egyszer sem vettem ki szabit, ehez képest ha jól értelmezem a szöveget 5 napi fizetésemet akarják levonni többletszabadság miatt, vagy én értem félre?

Itt a Kép:

[link]

2010. jún. 18. 16:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, a szöveget elolvasva valóban le akarnak vonni tőled pénzt, azért, mert szerintük többet voltál szabin, mint amennyi időarányosan jár. Azt mondtad egyáltalán nem voltál szabin, ha ez igaz, akkor én a te helyedben először felhívnám a figyelmet udvariasan a tévedésükre, ha nem ismerik el, akkor megfenyegetném őket munkaügyi bírósággal.

Ha viszont aláírtad, akkor nem sokat tehetsz, lévén neked kell bizonyítani, hogy vagy kényszer hatása alatt írtad alá, vagy azt, hogy ők rosszhiszeműen jártak el.

2010. jún. 18. 16:37
 2/3 A kérdező kommentje:
aláirtam, ugyhogy akkor cseszhetem az egészet gondolom, de vicc ez az egész...mert elég aljas dolog miatt küldtek el,mert még 1 hónapja biztositottak rolla h a próbaidő után is maradhatok,azért küldtek el mert egy "ismerősnek" muszály volt helyt biztositani,ezért nyilvánvaló hogy engem kellett elküldeni...és ezekután abbol a kevés félhavi fizetésből is jó ha a felét megkapom...vicc ez az egész
2010. jún. 18. 16:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha közcélú voltál,akkor valószínű,azért iratták alá veled papíron,hogy szabin voltál ,mert a közcélúaknak kötelezően jár az őket megillető szabadság,akármennyi ideig is dolgoztak.Érted?...

Biztos nem akarták,hogy abból legyen esetleg bajuk,hogy nem volt meg a kötelező szabid.Persze így sem jártak el helyesen.Szerintem menj el a munkaügyre és ott van jogász,beszéld meg ezt vele,vagy más illetékessel!Hülyének nézik az embereket és kihasználják.Ezt nem szabad hagyni!Jelenléti papíroddal mi lett?Nincs belőle saját példányod?Én eddig minden munkahelyen csináltam magamnak a jelenlétiről fénymásolatot.Manapság nagyon észnél kell lenni a munkáltatókkal szemben.

Én is voltam ilyen közcélú munkán :/ Már az elejétől fogva bíztattak,hogy ha akarok menjek szabira bár mikor,mert azt mindet ki kell venni,míg tart a munkaviszonyom.

2010. jún. 18. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!