Kaphatom a gyest, gyedet ha: elbocsájt a fõnököm egy hónappal a teherbeesésem elõtt? Viszont elõtte dolgoztam 2évet 8órás bejelentéssel
Az általad vázolt helyzetben csak gyest és családit kaphatsz, ha nem tervezel dolgozni a teherbeesésed után. Ha kirúgnak novemberben, találsz egyből másik munkát és ott valahogy el tudod titkolni a próbaidő végéig, akkor kaphatsz gyedet, de visszavárni oda sem fognak. Miért kell teherbeesni, ha nincs munkád?
Illetve nem is világos a kérdés. Esetleg arra gondolsz, hogy pl. Október 20-án kirúgnak, de te mondjuk november 17-én pozitívat tesztelsz? És mivel a pozitív tesztkor vagy 4 hetes hivatalosan, talán már a kirúgás pillanatában is "terhes" voltál, pedig még az aktus sem történt meg. Ez eléggé izgi és érdekes feltevés. Honnan számolják a védettséget? Elvileg már akkor is védett vagy, ha nem tudsz a terhességről. 🤔
Nem munkaviszony kell a jogosultsághoz, hanem biztosítási jogviszony.
CSED-et és GYED-et is kaphatsz, ha álláskeresési járadékos időben igényled.
Úgy kell időzítened az álláskeresői ellátást, hogy a CSED, GYED igényléskor is kapd.
Ha két évet dolgoztál, akkor kb. 73 nap álláskeresésire vagy jogosult. Mivel az álláskeresésinél a jelentkezést megelőző 3 évet vizsgálják, nem kéred rögtön az álláskeresőit, hanem kiszámolod, hogy mikortól kell kérned, hogy a járadékos időszak alatt igényelhesd a CSED-et, GYED-et.
Facebookon van TB-s csoport, ott tudnak neked segíteni.
6!
Igazad van, valóban megoldhato így. De gondold vegig: meg nem terhes. Egy hónappal azután esik teherbe, hogy elbocsájtják. Az alatt az egy hónap alatt nyilván igénybe veszi a munkanélkülit. Marad neki még két havi, a terhesség meg 9 hónap. Miből fog élni?
Tehat, nem vagyok meg terhes(valószinu de nem 100%) es a fonok a jovo honaptol kezdodoen valtozast akar es lesz akit elbocsajt.
Ha elbocsajtana es terhes vagyok vagy utanna leszek terhes es nem talalok munkat akkor majd gyedet kaphatok-e?
Ez az amire kivancsi lennék, es koszonom.
Mar regota szerettunk volna babat de egezsegugyi okok miatt nem tehettem.
Viszont mar 30on túl vagyok, a ferjem mar regota szeretne es o idosebb.. tehat mar nagyon jo lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!