Mik a feltételei a GYES-nek a GYED-nek és a GYET-nek? Fél évig dolgoztam rendes bejelentéssel, utána 1 évig alkalmi munkavállalóként havi 15 napot. Kapnék-e valamilyen támogatást?
Figyelt kérdés
2014. jan. 31. 19:13
2/5 anonim válasza:
GYES-t mindenkepp kapsz, az alanyi jogon jar a gyermek 3 eves koraig.A masik ketto kerdeses...Szerintem (bar ez csak velemeny, nem vagyok benne biztos!) GYED az nem jar, mert, ha jol tudom, ott 365 napnyi folyamatos munkaviszonynak kellene lennie.
3/5 A kérdező kommentje:
Most jelenleg ezzel a 15 napossal dolgozok.
365 nap folyamatosan kell az nem jó gondolom ha közben 1-2 hónapot nem dolgoztam?
2014. febr. 1. 08:49
4/5 anonim válasza:
Folyamatosnak nem kell lennie, az a lényeg, hogy a szülés napját megelőző 2 évben legyen összesen minimum 365 nap, és a szülés napján is éljen a munkaviszony. Azt viszont nem tudom, hogy az alkalmi munka mennyire tartozik bele.
5/5 anonim válasza:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy a GYET a 3 gyerekeseknek egy lehetőség tovább otthon maradni (ugyanannyi az összege mint a gyesnek), a köznyelvben főállású anyaságnak szokták hívni. Ez gondolom nem vonatkozik rád.
Szerintem, ha még nem vagy terhes, akkor jobban jársz, ha előbb keresel egy "normális" munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!